'Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Sağlık Bakanlığının hazırladığı bir torba yasa var. Bu yasaya sağlık çalışanları için yıpranma payı konuluyor. Kesinlikle hiçbir sıkıntı yok. Bu konu yakın zamanda Bakanlar Kuruluna gelecek, akabinde de inşallah Meclis gündemine alınacak. Temel beklentimiz yıpranma payının dar bir kesime yönelik değil, bütün sağlık çalışanlarına yönelik çıkmasıdır." dedi.

'Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı'
'Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı'
GİRİŞ 19.03.2018 12:26 GÜNCELLEME 19.03.2018 12:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının yıpranma payı hakkında yetkililerden daha açıklayıcı cümleler beklediklerini  söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanları için yıpranma  payının programları içerisinde olduğunu ifade ettiğini aktaran Memiş, şöyle  konuştu:

 

 

“Bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığının hazırladığı bir torba yasa var.  Bu yasaya sağlık çalışanları için yıpranma payı konuluyor. Kesinlikle hiçbir  sıkıntı yok. Bu konu yakın zamanda Bakanlar Kuruluna gelecek, akabinde de  inşallah Meclis gündemine alınacak. Temel beklentimiz yıpranma payının dar bir  kesime yönelik değil, bütün sağlık çalışanlarına yönelik çıkmasıdır. Sağlık bir  ekip işidir. Yataklı tedavi alanları çok tehlikeli alanlardır. Bu da 5510 sayılı  kanunla tanımlanmıştır. O zaman oradaki memur, hizmetli ve hekimlerin tamamı  yıpranma payı almalıdır diyoruz. Torba yasa Meclis gündemine geldiği zaman,  komisyon görüşmelerinde sendika olarak görüşlerimizi, önerilerimizi ve  çalışmalarımızı komisyon başkanıyla, bakanlıkla ve Cumhurbaşkanımız ile  paylaşacağız. Yıpranma payının, içi dolu şekilde tüm çalışanlara en kısa zamanda  verilmesinin mücadelesi içindeyiz.”

Sağlık çalışanlarının emeklilik maaşları

Memiş, sağlık çalışanlarının aldıkları ek ödemelerinin emekliliklerine yansıtılmadığını anımsatarak, emeklilikle alakalı da çalışmalar yapılacağının  ifade edildiğini anlattı.

Daha önce de hekimlerin emekli maaşlarının artırılacağı yönünde değerlendirmelerin yapıldığına işaret eden Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz sağlık çalışanlarının da bu kanun içerisine alınması gerektiğini  söylüyoruz. Bu konuyla alakalı da Sağlık Bakanımızla görüşerek teklifimizi  sunduk. Yine kanun teklifi şeklinde de hazırlığımızı yapıp, kendilerine ilettik. Emekli maaşların artırılması noktasında da Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat  gerçekten çok önemli. Bu konu Mecliste komisyona geldiğinde tüm çalışanları  kapsaması noktasında ve onların gelecek kaygısı duymaması bakımından iyi bir  emekli maaşı alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Afrin'deki sağlık hizmetleri

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu dile getiren Memiş, Cerablus ve  Bab’dakihastaneleri ziyaret etiğini, Bab’a 200 yataklı bir hastane yapıldığını  vurguladı.

Memiş, Suriye’de gönüllü sağlık çalışanlarının büyük fedakarlık  gösterdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Şu anda Afrin sınırında sağlık çalışanlarımız ve UMKE ekiplerimiz,  Mehmetçiğimize destek veriyor. İçerideki vatandaşların sağlık konularıyla  alakalı, askeri sağlık çalışanlarımız ilgileniyor. İnşallah Afrin’de de Sağlık  Bakanlığımız geniş bir sağlık taraması yapar. Aynı Cerablus’ta ve Bab’da olduğu  gibi oraya da bir hastane yaparak, ülkemizdeki gönüllü hekimlerin ve sağlık  çalışanlarının görev yapması sağlanacaktır.” 

YORUMLAR 4
  • EYT MAĞDURU 6 yıl önce Şikayet Et
    eytliler hakkımızı istiyoruz yeter artık verin hakkımızı yasa geriye işlemezzzzz...
    Cevapla
  • Dr. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıpranma payı erken emeklilik getirmiyorsa kıymeti yok. Radyasyon personeli en fazla 20 senede emekli olmalı. Madenciler gibi...
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    hastanelerde genel idare yok hükmündedir.döner sermayeden kuruş almamaktadırlar.kefalet kesilen birimlere tazminat verilmemektedir örneğin para vezneleri döner alırken riskli birim olarak ek ödeme verilirdi.kasa tazminatı vermezler hastaneler birliği bir başıbozuklukla riskli birimdende çıkardı doktorlar harici yok hükmünde.biran önce düzelmeli kanunda kefalet kesiliyorsa karşılığı tazminattır der ama üstlenen yok
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Polislerede fazla mesai ucreti veya her sekiz saat fazla calismaya 1 gun izin verilmeli diger memurlar gibi polisede mesai ucreti verilmeli zaman mekan kavrami olmadan calisan polis kanunu yonetmelikler caga uygun olarak duzenlenmeli
    Cevapla