Yerli otomobilde yeni gelişme! Sayı 3'e düştü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil üretimi konusunda iddialı olduklarını, geliştirilecek olan elektrikli otomobil modellerinin sadece Türkiye için değil dünya pazarı için de tasarlanacağını söyledi.

Yerli otomobilde yeni gelişme! Sayı 3'e düştü
Yerli otomobilde yeni gelişme! Sayı 3'e düştü
GİRİŞ 18.03.2018 06:31 GÜNCELLEME 18.03.2018 06:31
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, başta mega endüstri bölgeleri olmak üzere birçok farklı alanda büyük çaplı yatırımların önünü açacaklarını ifade etti. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile Türkiye’nin sıçrama yapmasının oldukça zor olduğuna değinen Özlü, yeni yatırımlarla birlikte belli alanlarda büyük projelerin destekleneceğini ve sanayi ve teknoloji desteğiyle Türkiye’nin sıçrama yapmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Mega endüstri bölgesi denildiğinde Trabzon, Filyos, Ceyhan, Karasu ve Aliağa gibi denizle iç içe, limana yakın olan alanların öne çıktığını anlattı. Önümüzdeki 10 yılda yeni kurulacak bölgelerle birlikte 150 milyar dolarlık ciro hedefleniyor.

 

 

Projesi hazırlanan, arazileri yatırıma hazır alanların bazılarının bu sene yatırımcıyla buluşacağını belirten Özlü, “Yol, su, elektrik, doğalgaz hepsini getireceğiz yeter ki katma değerli ürün geliştirsinler” ifadesini kullandı.

Teknoloji üreten KOBİ istiyoruz

Teknoloji geliştirme noktasında desteklerin ve teşviklerin süreceğini anlatan Bakan Özlü, önümüzdeki dönemde üniversitelerin ana bilim dalları ve şirketlerdeki Ar-Ge merkezlerini birbirine bağlayan bir yapıya geçileceğini söyledi. Özlü, bu yolla yeni proje geliştirmede önemli avantajların geleceğini hatırlattı. Türkiye’nin 3 hedef noktasında ilerlediğini bildiren Bakan Özlü, bu alanları şöyle sıraladı: “Türkiye’nin bilim merkezi ülke olması. Teknoloji üssü Türkiye. İleri sanayi ülkesi Türkiye.”

Sanayi ve teknoloji yatırımlarının birbirine düşman olmadığını, bu ikilinin birlikte aynı alanlarda çok güzel örneklerinin uygulanabileceğini ifade eden Bakan Özlü, Türkiye’nin hiçbir bölgesinde birinci ve ikinci sınıf tarım arazisine asla sanayi bölgesi yapılması için izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Yerli otoda 3 CEO adayı

Yerli otomobil üretimi konusunda iddialı olduklarını, geliştirilecek olan elektrikli otomobil modellerinin sadece Türkiye için değil dünya pazarı için de tasarlanacağını anlatan Faruk Özlü, CEO arayışının sürdüğünü, bu işi global çapta bilen değerli bir isimle anlaşacaklarını anlattı. Özlü, 15 kişilik listenin 3 kişilik kısa listeye düştüğünü söyledi.

MİLLİYET

YORUMLAR 46
  • Efe 6 yıl önce Şikayet Et
    Önceki bakanlar 2017 prototopler yollarda olacak 2019 da satışa başlayacak diyordu inanmıştım malesef
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarında 2 ye düştü diye açıklama yaparlar onceki açıklamada 11 idi bu maksat sürekli gündemde tutmak
    Cevapla
  • Ceo 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben olmak isterim Nereye başvuruluyor?
    Cevapla
  • vur kazmayı 6 yıl önce Şikayet Et
    çok konuşuyorsunuz işe odaklanın piyasa doymadan
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ilac sanayisi kurursaniz tam isabet olur. Su an Turkiye'de ilac politikasi tamamen yabanci firmalarin istedigi gibi gidiyor. Ilac firmasi devlet tarafindan ele alinmali. 2. Kaya gazi daha hizli ekonomiye kazandirilmali. 3. Akdenizde gaz daha hizli aranmali. 4. Yerli ucaga daha cok onem verilmeli. 5. Kobalt alanlari satin alinip islenmeli. En onemlisi ithalat'in yapildigi ilk 100 urun milli ve yerli yapilmali. Bunlar kisa vadede Turkiyeyi ucurur. Saygilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle