Market devi BİM ile ilgili flaş iddia!

Türkiye'nin önde gelen alışveriş devi BİM, birkaç yıldır File ismiyle farklı bir mağaza konsepti üzerinde çalışıyordu. BİM’den daha büyük alana ve ürün çeşitliliğine sahip olan File mağazalarından şimdiye kadar 44 tane açılmıştı. Ancak bu mağazaların BİM’den ayrılacağı iddia edildi.

Market devi BİM ile ilgili flaş iddia!
Market devi BİM ile ilgili flaş iddia!
GİRİŞ 16.03.2018 13:50 GÜNCELLEME 17.03.2018 13:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., faaliyetlerine 1995 yılında 21 mağazayla başladı. Yüksek indirim (hard-discount) modelinin Türkiye’deki ilk temsilcisi olan BİM, bugün yurtiçinde 6 bin 765 mağaza ile hizmet veriyor. Geçen hafta basın toplantısıyla açıklanan rakamlara göre, 2017’yi 24.7 milyar TL ciro ile kapattı. Çalışan sayısı ise 42 bini geçti. BİM’in Fas ve Mısır’da 647 mağazası da bulunuyor. 
 
Firma, hard-discount pazarında açık ara lider, market perakendeciliğinde de liderliğini sürdürüyor. 2018 yılında da yüzde 20 büyüme hedefi koymuş. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’nun geçen hafta yaptığı açıklamalara göre, firmanın bu yıl 750 milyon TL’lik yatırım ile 730 yeni mağaza açma hedefi var. 
 
BİM birkaç yıldır File ismiyle farklı bir konsept üzerinde çalışıyor. BİM’den daha büyük alana ve ürün çeşitliliğine sahip olan File’lerden şimdiye kadar 44 tane açıldı. Bu alanda temkinli bir büyüme stratejisi izleyen BİM yönetimi bu yıl 30 yeni File daha açacak. Şimdiye kadar sadece İstanbul’da olan File ilk kez Bursa’da da açıldı.
 
Yönetim File mağazaları için yeni bir büyüme planı yapıyor.. Bunun için de halen BİM bünyesinde yer alan File için ayrı bir şirket kurmayı planlıyor. Yani File BİM’den ayrılıyormuş. Yeni şirket ve ekiple File’de hedeflenen 30 şubenin çok üzerinde bir büyüme görüyor.

YORUMLAR 27
  • yrd 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük marketler piyasada fiyat belirleyici hale gelip vatandaşı muzdarip hale getirmeye başladılar.Zam zam zam başka bir bildikleri yok.
    Cevapla
  • MACKALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Hemen araplara satın geç kaldınız! Türkiye'de ki arap yatırımları arap görünümlü ingiliz yatırımlarıdır! Biraz Katar'ı araştırın! Sonra kandırılmayın.
    Cevapla
  • Ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi satıyorlar, küçük esnaflar birleşmeli, bu gelir adaletsizliğine dur demeli
    Cevapla
  • ORDULU 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnaflar ne yiyecekler, aç mı kalacaklar, bu kadar çoğalmaları hayra alamet değil, şehir dışında olmalılar ve çok iyi denetlenmeli, günü geçmiş mal almamak adına alışveriş yapanlar çok dikkatli olmalı. Komsularına siftah yaptırmayan marketler her şeyi satıyorlar ve bu durum toplumun bel kemiği olan küçük esnafı çok rahatsız ediyor... bu zulüm bir an evvel durdurulmalı, gelir dağılımında adaletsizliğe yol açıyor..
    Cevapla
  • sezgin 6 yıl önce Şikayet Et
    A101 de 1,90 olan sütün fiyatın1 1 yıl olmadan 2,50 lara dayanmış durumda bişey diyen yok nede olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle