Türkiye teknoloji ihracatında atağa kalkacak!

Ekonomi Bakanlığı`nca, yüksek teknolojili ürünlerin yüzde 3,5 olan Türkiye`nin toplam ihracatındaki payının, gelecek 5 yılda yüzde 6`ya çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye teknoloji ihracatında atağa kalkacak!
Türkiye teknoloji ihracatında atağa kalkacak!
GİRİŞ 16.03.2018 12:03 GÜNCELLEME 16.03.2018 12:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanlığı'nca,  yüksek teknolojili ürünlerin yüzde 3,5 olan Türkiye'nin toplam ihracatındaki  payının, 2022'de yüzde 6'ya çıkarılması amaçlanıyor. 
 
Gelişen teknolojiyle katma değeri yüksek, teknoloji ve inovasyona  dayalı ürünlerin küresel ticaretteki önemi artarken, Türkiye de uluslararası  pazarlardaki rekabet gücünü artırabilmek için bu konudaki çalışmalarına hız  verdi.
 
AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı'nın 2018-2022 Stratejik Planı'ndan  derlediği bilgilere göre, katma değeri yüksek, yüksek teknolojili,  marka, tasarım, inovasyona dayalı mal ve hizmetlerin üretimi ve pazar  çeşitlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda sürdürülen çalışmalar neticesinde  Türkiye'nin ihracatının artırılması ve ülkenin küresel değer zincirindeki  konumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor.
 
Yüksek teknolojili ürünlerin, toplam ihracat içerisindeki yüzde 3,5  olan payının, gelecek yıllarda kademeli olarak artırılması için gerekli adımlar  atılacak.
 
Yüksek teknolojili ürünlerin Türkiye'nin toplam ihracatındaki payının  bu yıl yüzde 4'e, gelecek yıl yüzde 4,5'e, 2020'de yüzde 5'e, 2021'de yüzde 5,5'e  ve 2022'de yüzde 6'ya yükseltilmesi hedefleniyor.
 
YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARI DA ARTACAK
 
Öte yandan, Türkiye'nin yatırım potansiyeli ve ortamını geliştirmek,  yurt içi ve yurt dışında daha rekabetçi bir yapıya sahip olmak amacıyla da bir  yol haritası belirlendi.
 
Plan çerçevesinde ve belirlenen süre zarfında yatırımların teşvik  edilmesine yönelik desteklerin etkinliğinin artırılması amaçlanıyor. Bu  doğrultuda yüksek ve orta yüksek teknolojili yatırımların Türkiye'nin toplam  yatırım tutarı içindeki payının yükseltilmesi öngörülüyor.
 
Halihazırda yüzde 31 olan yüksek ve orta teknolojili yatırımların  toplam yatırım tutarı içindeki payının 2022'de yüzde 40'a çıkarılması  hedefleniyor. Yüksek ve orta teknolojili yatırımların toplam yatırım tutarı  içindeki payının bu yıl yüzde 34'e, gelecek yıl yüzde 36'ya, 2020'de yüzde 38'e  ve 2021'de yüzde 39'a ulaştırılması planlanıyor.

YORUMLAR 2
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletim üretime ve ihracata dayalı ''YÜKSEK TEKNOLOJİ, NANO TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ İÇİN MAKSİMUM TEŞVİKTE BULUNMALIDIR.'' Çünkü T.C. 2023 yılında ve ileri ki yıllarda dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmeyi hedefliyorsak mutlaka yüksek teknoloji ürünleri, dünya markaları, üretip dünyaya ihraç ederek zenginleşeceğiz, güçlü Türkiye olacağız. Bu gerekçeler ile yüksek teknolojiye yatırım yapmak isteyen Türk vatandaşlarına maksimum teşvik verilmelidir diye düşünüyorum...
    Cevapla
  • cüneyt 6 yıl önce Şikayet Et
    biz hangi chipi yapıyoruz birşeymi kaçırdım
    Cevapla