Bakan Tüfenkci açıkladı! Çiftlik Bank gibi...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaşanan Çiftlik Bank sorunları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, "Çiftlik Bank gibi 11 oluşum daha tespit ettik, vatandaşların uyanık olması lazım" dedi

Bakan Tüfenkci açıkladı! Çiftlik Bank gibi...
Bakan Tüfenkci açıkladı! Çiftlik Bank gibi...
GİRİŞ 16.03.2018 10:33 GÜNCELLEME 16.03.2018 10:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başkent muhabirleriyle gerçekleştirdiği Hatay ziyaretinin ardından dönüş öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan satın alan ve binlerce kişinin 500 milyon lira dolandırıldığı öne sürülen Çiftlik Bank ile ilgili de Bakan Tüfenkci, bakanlığa gelen tüketici şikayetleri kapsamında gerekli incelemeyi yaptıklarının altını çizdi. Tüfenkci, "Yatırılan ücretin yüzde 35'i kar vaadi olarak sunuluyor. Bu sistem içerisinde elde edilen kazançlara da bakıldığında bunun sürdürülebilir olması mümkün değildi. Çıkan müfettiş raporu sonucunda savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Geldiğimiz sonuç itibariyle bizim tespit ettiğimiz bunun gibi 11 tane daha girişim var, incelemeler devam ediyor. Bu konuda vatandaşların uyanık olması lazım. Bir alım satım olup olmadığını, vatandaş şikayet etmediği sürece bir inceleme yapılması mümkün değil" dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet vatandaşını korumak zorundadır. uyarmak neyin nesi. öyle ben söylemiştim demek yok.
    Cevapla
  • faruk bayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş uyanık olsun da, bakanlık uyuyor. çiftlikbank konusu aylardır radyolarda televizyonlarda konuşuluyordu. neden en azından 1-2 ay önce denetime alıp kapatmadınız da iş işten geçtikten sonra soruşturma başlattınız?
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    11 oluşum tespit ettinizde ne diye işlem yapmak yerine millete uyanık olun diyorsunuz.
    Cevapla
  • Kim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedir ya. 11 TANE DAHA TESPİT ETTİK. Eeee. Kim bunlar. Açıklasanıza. Millet iyice dolandırılınca mı söyleyeceksiniz. Suç varsa gereğini yapın.
    Cevapla
  • gölge 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet sensin...vatandaşını korumak kollamak senin görevin....hu hırsızlar yurtdışına kaçınca mı müdahale edeceksiniz? varsa sıkıntı el koy işe.Kayyum ata.hesaplarını bloke et....bu kadar zor mu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle