Trump'ın yeni danışmanı savaş sinyalini verdi

ABD Başkanı Trump'ın yeni ekonomi başdanışmanı Larry Kudlow, Çin'in ABD ve diğer ülkelerden ticaret alanında sert bir yanıtı hak ettiğini söyledi.

GİRİŞ 15.03.2018 11:44 GÜNCELLEME 15.03.2018 11:58
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Trump'ın danışmanı Cohn'un ithal çelik ve alüminyuma getirilmesi planlanan gümrük tarifelerine karşı Trump'a engel olmaya çalışması ve bu konuda yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle görevini bırakması ardından yerine gelen isim ekonomi savaşını şiddetlendirecek mesajlar verdi. 

Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi'nin yeni direktörü seçilen Larry Kudlow, "Çin uzun bir süre kurallara göre oynamadı. Gümrük tarifelerini sevmeyen biri olarak söylemeliyim ki, Çin'in sert bir ticari yanıtı hak ettiğini düşünüyorum" dedi. Kudlow, ülkeler arası bir koalisyonunun ticari alanda Çin'e karşı harekete geçebileceklerini umduğunu ifade etti.

Kudlow, Başkan Donald Trump'ın açıkladığı çelik ve alüminyum gümrük tarifelerinde belli ülkelere muafiyet önermesinin kendisini rahatlattığını belirtirken, gümrük tarifelerinin ABD ekonomisinin geneline zarar vereceğini düşünmediğini de vurguladı.

 

 

CNBC'ye yaptığı açıklamada, vergi oranları, regülasyonlar ve kamu harcamaları düşük tutulduğu, ABD doları güçlü ve istikrarlı olduğu takdirde mükemmel bir ekonomiye sahip olacağını belirten Kudlow, "Başkan Trump'ın sağlam, güçlü ve istikrarlı dolara karşı olduğuna inanmak için neden yok. Trump'ın dünyanın uluslararası rezerv parası olan doları istikrarlı tutmaya inanmadığını düşünmek için neden yok" diye konuştu.

 

YORUMLAR 20
  • Realite 6 yıl önce Şikayet Et
    harbi abd batmiş tükenmiş......... insanlık yok....barış yok..., kardeşlik yok...,medeniyet yok.....ne var..Savaş, Terör, Katliam, Kavga, Tehdit vs. vs. Bu şartlarda abd yi tanıyan devletlerin bir kez daha kararını gözden geçirmesi,Dünya devletlerinin menfaatine olacaktır.
    Cevapla
  • Rıfkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Günün sorusu: abd yi temsilen yetki verilen mahlukların hepside suratsız ve bön bön suratlılar aceba neden?
    Cevapla
  • Destan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamdaki ağza bak dingonun ahırı gibi.
    Cevapla
  • ahmi. 6 yıl önce Şikayet Et
    Diğer ÜLKELERle beraber miş. Çektir git kendi işine natodaki gibi herşeye alet etme. Kişisel mi konuşuyorsun devlet politikası mı o da belli değil. Zekalarında gerileme had safada. bundan sonrasında diplomasi konuşmaz. Konuşursa o da aynı seviye de zekaya sahiptir.
    Cevapla
  • ülküm 6 yıl önce Şikayet Et
    çin i alt edemezsiniz,1.5 milyar nüfusu var,tükürseler abd, ab yi boğarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle