Bitcoin adeta çakıldı! Google yasağı sonrası bitcoin ne kadar oldu?

Piyasalara büyük canlılık katan bitcoin şimdilerde adeta çakıldı. 20 bin dolar seviyelerini gören ve büyük itibar kazanan bitcoinin şöhreti bitmek üzere. Art arda gelen yasaklarla beraber ani düşüşler yaşayan bitcoine son darbe Google'dan geldi. Peki, 14 Mart güncel durumda bitcoin ne kadar oldu?

Bitcoin adeta çakıldı! Google yasağı sonrası bitcoin ne kadar oldu?
Bitcoin adeta çakıldı! Google yasağı sonrası bitcoin ne kadar oldu?
GİRİŞ 20.03.2018 13:42 GÜNCELLEME 20.03.2018 13:43

2017 yılında hayatımıza giren dijital para birimi bitcoinin eski şöhretinden eser yok. Aralık ayında 20 bin doları aşan ve yatırımcısına büyük paralar kazandıran bitcoin güncel durumda 8 bin dolara kadar geriledi. Google tarafından kripto para reklamlarına gelen yasak ile birlikte ani düşüler yaşayan bitcoinin akıbeti merak konusu oldu. Peki, gün geçtikçe değer kaybeden bitcoin ne kadar oldu? İşte, 14 Mart Çarşamba günü güncel bitcoin fiyatları...

GOOGLE YASAKLADI, BİTCOIN ÇAKILDI

 

Google tarafından gelen son açıklamaya göre; haziran ayından itibaren kripto para ve bunlarla ilişkili içeriklere yer veren reklamlar yasaklanıyor. Yapılan açıklamaya göre, yeni reklam politikası çerçevesinde kripto para, finansal getiri farkı ve çift değişkenli opsiyonlar gibi denetlenemeyen veya spekülatif finansal ürünler için reklamlar yasaklanacak.

Benzer bir adımı daha önce Facebook atmış, karar sonrası başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasası satış görmüştü. Google Sürdürülebilir Reklamlar Direktörü Scott Spencer yasağın sebebini şu sözlerle açıkladı;

“Kripto paraların gelecekte hangi noktaya geleceğini bilmiyoruz ancak bugüne kadar birçok müşterinin zarar gördüğü ortada ve bu nedenle kripto para alanına temkinli yaklaşmak istiyoruz.” dedi.

BİTCOİN 8 BİN DOLARA GERİLEDİ

Bitcoin özelinde ve genelde kripto paralar hakkında yapılan açıklama ve yasaklar beraberinde piyasasının düşmesini getirdi. Birkaç ay evvel oldukça değer gören bitcoin ve türevi kripto paralar itibar kaybetmeye başladı.

Google cephesinden gelen reklam yasağı ile birlikte Bitcoin 9 bin doların da altına düşerek şu sıralarda günlük bazda yüzde 2,79 düşüşle 8 bin 690 dolardan Ethereum ise yüzde 5 düşüşle 656 dolardan işlem görmeye başladı. Mevcut durumda 9.313 borsada işlem gören toplam 1560 kripto paranın şu anki piyasa değeri ise 354 milyar dolara geriledi.

14 MART ÇARŞAMBA BİTCOİN (BTC) KAÇ TL?

BİTCOİN NEDİR, NASIL ALINIR?

2008 yılında hayatımıza giren bitcoin bütün dünyada kabul gören bir yatırım aracıdır. Sanal, dijital para birimi vs. diye de anılan bitcoin 10 yıl önce Satoshi Nakamato takma adın kullanan ve Avustralyalı olduğu öğrenilen Craig Wright tarafından ortaya atılmıştır. Deneysel olarak başlayan çalışma gün geçtikçe büyümüş ve şuan döviz kurlarıyla yarışır duruma gelmiştir.

Kullanıcı sayısı milyonlara ulaşan bitcoin dijital para birimidir ancak fiziksel bir karşılığı yoktur. Bitcoin ile internet alışverişi yapılabilir ürettiğiniz coinleri çeşitli exchange sitelerinde Türk lirasına ve çeşitli ülkelerin para birimlerine çevrilebilir. Yine, farklı ürünler Bitcoin ile takas edilerek ticaret yapılabilir.