2018 PTT yeni dönem memur alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT'nin, gerek dağıtım gerek teknoloji alanlarında büyümeye gideceğinden dolayı personel alımı yakın zamanda yapması bekleniyor. Peki PTT memur alımı ne zaman yapılacak?

2018 PTT yeni dönem memur alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler?
2018 PTT yeni dönem memur alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 26.04.2018 11:37 GÜNCELLEME 26.04.2018 11:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT, geçen yıl içerisinde 3 farklı ilanla alım yapılacağını açıklamıştı. Alımlardan ilki gerçekleşti fakat ikinci ve üçüncü alımlar Danıştay kararı ile iptal edildi. PTT bünyesinde memur olarak çalışmak isteyen vatandaşlar 2018 yılında PTT tarafından iş ilanının yayımlanmasını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde PTT önümüzdeki dönemlerde yapacağı personel alımları ile bilgiler verdi. Verdiği bilgiler arasında PTT, önümüzdeki 5 yıl içerisinde personel sayısını 100 bine çıkaracağını planladığını belirtti. Peki alımlar ne zaman olacak? PTT yeni bir alım ilanı yayımladı mı? PTT 2018 memur maaşı ne kadar? İşte detaylar…

PTT MEMUR ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT'nin bu yıl içerisinde memur alımı yapması beklenilmektedir. Geçen yıl yayımlanan 3 ilandan sadece ilki için alım yapılması sonucu binlerce vatandaş açıkta kaldı. Bunun üzerine bu yıl gözler PTT İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nden gelecek habere çevrildi. Şuan için alımlarla alakalı bir duyuru yayımlanmadı fakat önümüzdeki günlerde İnsan Kaynakları aracılığı ile kamuoyuna duyuru yapılması beklenilmektedir.

PTT MEMURLUK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

- On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. NOT: 15/08/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

- Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

- 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

- Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

- Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 21/08/2017 tarihinde veya önceki bir tarihte mezun olmak).

- Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olmak.

- Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

- 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak.

2018 PTT MEMUR MAAŞI NE KADAR?

2018 ile birlikte birçok kuruma olduğu gibi Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bünyesinde görev yapan dağıtıcı, gişe memuru ve büro memuru maaşlarına da zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte PTT, çalışanlarına ortalama 3 bin TL maaş vermektedir.

PTT MESAİ SAATLERİ NELERDİR?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bünyesinde görev yapan dağıtıcı personellerin yaya, motosiklet ya da araç ile şehir içinde posta, kurye dağıtımı gerçekleştirmekte olup genel olarak mesai saatleri 08.30'dan başlayarak 17.30, 18.30'a kadar değişmektedir.

YORUMLAR 1
  • Bayram 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısıyla bekliyoruz...
    Cevapla