Dünyada bir ilk olacak! SSM'den PULAT açıklaması

Savunma Sanayi Müsteşar'lığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda ise Akkor Pulat Sistemi'nin en kısa sürede sahadaki tanklarımıza entegre edileceğini bildirdi.

GİRİŞ 14.03.2018 17:44 GÜNCELLEME 14.03.2018 17:47
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ASELSAN ve Tübitak SAGE tarafından geliştirilen Akkor Pulat aktif koruma sisteminin testten başarıyla geçtiği açıklandı. Daha önce S-400 ile aynı mantıkta çalıştığı açıklanan aktif koruma sistemi Akkor Pulat, Afrin'deki Zeytin Dalı Görevi'nde olan tanklara da monte edileceği belirtildi.

Pulat Aktif Koruma Sistemi

Sahip olduğu yüksek teknoloji radar ile platforma yöneltilmiş olan tehditleri tespit eder, ardından “Fiziksel İmha (Hard-Kill)” yeteneği ile tehdidi platforma çarpmadan önce uygun zaman ve mesafede etkisiz hale getirir.

Kar, yağmur, çamur ve tozdan etklilenmeyen PULAT gerek yakın mesafeden fırlatılan tanksavar roketlerine karşı gerekse de uzak mesafeden fırlatılan güdümlü tanksavar füzelere karşı modül yerleşimine bağlı olarak her yönü kapsayan 360°’lik tam bir koruma kalkanı sağlar. Platform üzerine dağıtık olarak yerleştirilen koruma modülleri sayesinde birden çok tehdide karşı aynı anda etkinlik sağlar.

 

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 35
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapanlardan ve emeği geçenlerden Allah cc razı olsun.Amin.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah muslumanlari ve Türku korusun...ellerine saglik.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Aylardır bu haberleri okuyoruz. Tmm, anladık, güzel, hoş... ama artık bu sistemleri reklamlarda değil, tankın üzerinde monte edilmiş halde görmek istiyoruz
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Tankın üstüne gelen tank katillerini de engelliyor mu? Şahsi kanaatim, yoksa onu da dahil etmeli.
    Cevapla
  • Zahid 6 yıl önce Şikayet Et
    Hay Maşallah. Allah ülkemize güç kudret versin. Amiiiiinn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle