Yerli olarak üretildi! Dünya peşine düştü

Dünyanın önde gelen itfaiye aracı üreticilerinden Volkan İtfaiye, Türkiye’deki havalimanlarında da kullanılacak ilk yerli üretim 8x8 şasili itfaiye aracını dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye hazırlanıyor.

GİRİŞ 14.03.2018 11:55 GÜNCELLEME 14.03.2018 12:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Volkan İtfaiye Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, aracın tanıtım toplantısında şirketin temellerinin 1974 yılında İzmir Çankaya’da küçük bir yazıhanede atıldığını söyledi. Askerlik görevini yaptığı Kastamonu’da yaşadığı bir yangın vakasından çok etkilendiğini ve döndüğünde itfaiye araçları üretmek için işe koyulduğunu anlatan Tecim, o dönemde itfaiye araçlarındaki ihtiyaçları daha iyi anlamak için geceleri gönüllü olarak itfaiyecilerle birlikte çalıştığını ifade etti. Tecim, bugün Torbalı’da 135 bin metrekarelik tesisten dünyanın dört bir yanına araç gönderebilecek bir noktaya geldiklerini aktararak, “Volkan İtfaiye 40’a yakın ülkeye itfaiye aracı ihraç ediyor” dedi.

İsa Tecim, üzerinde 5 yıldır çalıştıkları ilk yerli 8x8 şasi üretimi  projesinin 10 milyon euro’luk yatırımla hayata geçirildiğini bildirdi.

 

 

Yeni havalimanına da gidecek

Volkan İtfaiye Genel Müdürü Yaşar Tecim ise 8x8 şasili ana uçak yangın söndürme aracının tamamen Volkan Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirildiğini belirterek, “1.500 beygir gücünde, ikiz motor teknolojisine sahip araç, sıfırdan 80 kilometre hıza 21 saniyede ulaşıyor” dedi. Yüzde 60 olan yerlilik oranını daha da artıracaklarını dile getiren Tecim, daha önce bu araçlardan Devlet Hava Meydanları’na 22 tane verdiklerini, şu anda yeni versiyonuyla 28 tane daha ürettiklerini ve İstanbul Yeni Havalimanı’na da göndereceklerini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkesi milelti ve kendi için çalışan üreten insanın alnından öperim helal olsun Allah doğru kazanana helal kazanana daha daha çook verisn inşeAllah ...ulan hiç kimseye faydamız yok boşuna yaşıyoruz böle haberler görünce gurur duyuyor insanligimdan utaniyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Peşine Düştü başlığını okuyunca sevindim heyecanlandım ama hangi ülkelere kaç adet ihraç edildiği belirtilmemiş..??? Sadece 50 adet üretilmiş o da Türkiye'deki hava limanlarına verilmiş.
    Cevapla
  • Gencay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir başlangıç motor ve şu pompası ve yanmaz yırtılmaz dayanıklı olan hortum buradaki hassas teknolojiler , umarız bu teknolojileri en kısa zamanda bizde üretebilir hale geliriz
    Cevapla
  • ParadanÖnemlidir 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha gardaşlarım paraya aldanıp teknolojinizi satmayın o teknoloji gelecek nesillerin leşçi batıya karşı her şey i çuval çuval paradan önemlidir teknoloji !?!
    Cevapla
  • Yavuz KURT 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz tamamen yerlı ve milli olarak pompalarıda bize aıt tse lı onaylı olanı ürettık ..kombıne kanal makınalarındada aynı sorun var.yerlı dıyorlar pompalar alman veya ıtalyan montaj demıyorum bızım malımız dıyorum.yerlı ve mıllı.ilgi sıfır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle