Vatandaşa müjde! O parayı devlet karşılıyor

Doktoru tarafından kaplıca tedavisine gerek görülenler dikkat! 254 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerini devlet karşılayacak.

Vatandaşa müjde! O parayı devlet karşılıyor
Vatandaşa müjde! O parayı devlet karşılıyor
GİRİŞ 14.03.2018 09:03 GÜNCELLEME 14.03.2018 09:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kaplıca tedavisine gerek görülen kişilerin masraflarını karşılıyor. 

Kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri SGK tarafından ödeniyor. Ancak bunun için tedavi olunan tesisin Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni almış olması gerekiyor. 

 

 

SGK, tedavi olunabilecek kaplıca tesislerinin listesini sürekli güncelliyor. Son listede 254 kaplıca tesisi yer alıyor. SGK'dan yapılan açıklamada, konuyla ilgili Sağlık Uygulama Tebliği'nde yer alan düzenlemeye dikkat çekilerek, "Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine tüm giderler kurumumuzca ödenmektedir" denildi..

YORUMLAR 21
  • Murat daş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberlerin peşi bırakılmasın özellikle çalışma bakanlığı bu işe eğilsin; sedef hastasıyım heryıl kaplıca tedavisi görüyorum sırf heyet raporu zulmünden dolayı ve geri ödenen komik rakamdan dolayı hastaneye gitmiyorum maddi zararım büyük.
    Cevapla
  • Leyla Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber geçen senede yapıldı fakat hiç bir gelişme yok ben bir sedef hastasıyım her sene tedavi olmak için kaplıcaya gidiyorum heyet raporu alırken sıkıntı çekiyorum ve dönüşdede SGK ödediğim 3000-3500 TL ye karşılık komik rakamlarla geri dönüş oluyor. (200-300 TL)
    Cevapla
  • ahmet sefa 6 yıl önce Şikayet Et
    bunun içi açılmalı! ben sedef hastasıyım ve heyet raporuyla gidiyorum kaplıcaya 4-5 bin tl harcama yapıyorum elime sgk dan geçen toplam para 200 tl civarı ve ben buraya hersene gitmem gerekiyor. günlük kür ücreti yükseltilmeli ve dermotoloji direkt sevk etmeli.
    Cevapla
  • iyi okuyun 6 yıl önce Şikayet Et
    SGK kaplıcada konaklama ücretinin ne kadarını ödeyecek. Normal bir belediye kaplıcası 15-20 TL arası. Ama konaklamalı yerlerde günlük oda fiyatı yeme içme hariç en az 100TL den başlıyor. Bununla ilgili detaylı bilgi verilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten sağlık açısından zorunlu olanlar ve bu hizmete de maddi güç yetiremeyenler için güzel bir uygulama. Yanlış değilsem geçen yıl uygulanmaya başlanmıştı. Ancak hakkaniyetle uygulanabileceğini düşünmüyorum. İyi bir denetleme gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle