2018 zabıta alımları ne zaman? Zabıta olmanın şartları nelerdir?

İl ve ilçe belediyeleri kadrolarında istihdam edilen zabıta memuru alımları bu yıl ne zaman yapılacak? 2018 yılı genelinde belediye zabıta memuru alım tarihi merak ediliyor. Peki, 2018 yılı içerisinde ne kadar zabıta alımı yapılacak? İşte, 2018 zabıta alımlarına ilişkin detaylar...

2018 zabıta alımları ne zaman? Zabıta olmanın şartları nelerdir?
2018 zabıta alımları ne zaman? Zabıta olmanın şartları nelerdir?
GİRİŞ 29.03.2018 16:11 GÜNCELLEME 29.03.2018 16:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İl ve ilçe belediyeleri bünyesinde kadro alan zabıta memuru alımları merkezi atama ile gerçekleştirilmektedir. Diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi ihtiyaç duyduğu kadrolar için hazırladıkları şartlar ile beraber personel taleplerini Devlet Personel Başkanlığına Belediye Başkanlıkları, zabıta alımlarını gerçekleştirirler. Peki, 2018 zabıta alımları için tarih belli oldu mu? Lisans, ön lisans ve lise mezunu olarak yapılan zabıta memuru alımları için merkezi atama ne zaman? 2018 yılında ne kadar zabıta memuru alınacak? 2018 zabıta memuru alımı başvuru tarihi belli oldu mu? İşte, 2018 zabıta memuru alımına ilişkin tüm merak edilenler...

2018 ZABITA MEMURU ALIMI NE ZAMAN?

 

 

Belediye Başkanlıkları tarafından görülen ihtiyaca binaen yapılan zabıta memuru alımlarına ilişkin detaylar merak ediliyor. Çalıştıkları alan içerisinde huzur, sağlık ve düzenin sağlanması konusunda hizmet sunan, belediye tarafından istihdam edilen ve belirtilen emir ile yasaklara uyulup, uyulmadığını denetleyen devlet memurları olan zabıta memurları, belediye kadrolarının itibar gören bir kolluk gücüdür.

Merkezi atama ile gerçekleştirilen zabıta memuru alımları bu sene senenin ilk merkezi ataması olan KPSS 2018/1 atamalarında yani, 26 Haziran 2018 - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak.

2018 YILINDA KAÇ ZABITA ALINACAK?

2018 yılı ilk merkezi atamasında ne kadar zabıta memuru alınacağı da araştırılanlar arasında. Bu sene için zabıta alımlarında belirlenmiş net bir rakam yok. Ancak son alımlarda 355 kişinin alındığı biliniyor, bu durumda senenin ilk merkezi atamasında 100- 200 kişi civarında zabıta memuru alınması bekleniyor. 2018/1 merkezi ataması için kesin rakam duyurulduğu takdirde haberimizde yer alacaktır. 

ZABITA MEMURU ALIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Belediyelerin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan zabıta memuru alımları merkezi atama ile ve KPSS puan şartı ile gerçekleştirilmektedir. ÖSYM tarafından yapılan merkezi atama zamanı geldiğinde zabıta olmak isteyen vatandaşların ÖSYM üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. KPSS puan şartı aranan alımlarda adayların sınavdan en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavın %50’si alınarak bir puan hesaplanır. Puanlar doğrultusunda yüksekten düşüğe doğru kadrolara alımlar yapılır.

ZABITA OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

*Türkiye CUMHURİYETİ vatandaşı olan adaylar.

*25 yaşını doldurmamış olan adaylar.

*Kamu haklarının hiçbirinden mahrum olmayan adaylar.

*Yüz Kızartıcı bir ceza almamış olan adaylar.

*Yasa uyarınca herhangi bir durumdan dolayı hüküm giymemiş olan adaylar.

*Erkek adaylar için askerlikle İlişkisi Bulunmayan adaylar.

*En az lise mezunu olan adaylar.

*Erkeklerde en az 1.75 m boyunca olmak Kadınlarda 1.67 Boyunda olan adaylar.

*Boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak. gibi şartlar aranmaktadır.

YORUMLAR 2
  • Halil ibrahim ceyhan 5 yıl önce Şikayet Et
    25 yaş ne ya bekçiliğe 31 yaşa kadar alıyosun askerliğe 34 yaşa kadar alıyosun memuriyete 34 zabıta niye 25 ?
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    1.75 degil 1.67 erkeklerde
    Cevapla