Piyasalarda hareketli dakikalar! Rekor geldi

Dün dolar karşısında yüzde 0.77 oranında bir değer kaybı yaşayan Türk Lirası bugüne de benzer seviyelerden başladı. Dolar kuru ilk işlemlerin ardından 3.84 TL'nin üzerinde

Piyasalarda hareketli dakikalar! Rekor geldi
Piyasalarda hareketli dakikalar! Rekor geldi
GİRİŞ 13.03.2018 16:18 GÜNCELLEME 13.03.2018 17:26
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Dolar/TL, tahvil/bono piyasasında görülen yabancı ağırlıklı satış yönlü işlemler ile gelişmekte olan benzer ülke piyasalarından negatif ayrışarak hızlı yükselirken, Euro/TL ve sterlin/TL tarihi rekor kırdı.

Dolar/TL, 3.8744 seviyesini görerek 15 Aralık'tan beri en yüksek seviyeyi görürken, saat 15.46 itibarıyla 3.8665 seviyesinde hareket etti. Dolar endeksi ise 90 seviyesinin üzerine taşındı. Euro/dolar ise 1.2382 seviyesinde hareket ediyor.

 

EURO VE STERLİN TARİHİ REKOR KIRDI

Euro/TL 4.7929 seviyesini görerek tarihi rekor kırarken, şu dakikalarda 4.7898 seviyesinde işlem görüyor. Sterlin/TL ise 5.4059 ile tarihi zirvesini yeniledi.

TAHVİL FAİZLERİ SERT YÜKSELİŞTE

Tahvil piyasasında yaşanan yükseliş eğilimi ile 10 yıllık gösterge tahvilde geçen hafta başından beri yükseliş 90 baz puana yaklaştı. Beklentilerin üzerindeki enflasyon verisi ardından tahvil faizlerinde başlayan yükseliş PPK ve Moody's kararları sonrasında da devam etti.

Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi geçen hafta 45 baz puan yükseldikten sonra dün 25 baz puan yükseldi. Bugün sabahtan bu yana yaşanan yükseliş ise 15 baz puana ulaşmak üzere.

YORUMLAR 17
  • Ümmüdella 6 yıl önce Şikayet Et
    Malesef iç ve dış politikadaki hararetli geçen zaman dövizi pozitif destekliyor. Tarih tekerrürden ibaret ise, siyasetle gelen siyasetle gitti, adamıyla gelen adamıyla gitti, cemaatle gelen fetöyle gitti, pkk ile gelen hain olarak tahtalı köyü boyladı peki ekonomik krizle gelen ekonomik krizle gidermi tarih gene haklı çıkarmı bilinmez ama akp nin imtihanı ekonomi olacak. ekonomik krizle gelen ekonomik krizle gidermi görücez.
    Cevapla
  • sert 6 yıl önce Şikayet Et
    hemen akaryakita zam yapin
    Cevapla
  • Soner 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz güvendk TL'ye döndük ama çok büyük zarar ettik ve etmeyede devam ediyoruz malesef. Ve yükseliş hiç durmayacak gibi
    Cevapla
  • vatansevdası 6 yıl önce Şikayet Et
    moody's kararı bizim için yok hükmündedir. dolar 1-2 güne hızla çakılır, merak etmeyin.
    Cevapla
  • azsx 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah kardeşim dua ediyoruz cuma gününe kadar düşmez ise kur farkı 2 binlira cepden çıkacak.
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    tek kelimeyle YAZIK!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle