ABD'den Türkiye açıklaması: Harika bir örnek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD kökenli uçak firması Boeing ve Türk Hava Yolları (THY) arasında yapılan anlaşmaya ilişkin, "ABD ve Türkiye arasında özgür, adil ve çift taraflı ticaretin harika bir örneği." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'den Türkiye açıklaması: Harika bir örnek
ABD'den Türkiye açıklaması: Harika bir örnek
GİRİŞ 13.03.2018 01:00 GÜNCELLEME 13.03.2018 01:03
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD kökenli uçak firması Boeing ve Türk Hava Yolları (THY) arasında yapılan anlaşmaya ilişkin, "ABD ve Türkiye arasında özgür, adil ve çift taraflı ticaretin harika bir örneği." değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Nauert, Boeing'in THY ile yapılan anlaşmanın kesinleştiğini bildirmesi üzerine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuya ilişkin paylaşım yaptı.

 

 

Nauert paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde iş imkanlarını, dışarıda ise ekonomik fırsatlarımızı artıran bu anlaşmayı görmekten çok mutlu oldum. ABD ve Türkiye arasında özgür, adil ve çift taraflı ticaretin harika bir örneği." 

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing, Türk Hava Yolları (THY) ile 25'i kesin, 5'i opsiyonlu toplam 30 adet 787-9 Dreamliner tipi yolcu uçağına yönelik sipariş anlaşmasının kesinleştiğini bildirmişti.

Boeing tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar alınan bin 300 siparişle Boeing'in tarihindeki en hızlı satılan uçak unvanını kazanan Dreamliner uçakların, THY yolcularına İstanbul'un üçüncü havaalanında hizmet vereceği kaydedilmişti.  

YORUMLAR 45
  • İronik 6 yıl önce Şikayet Et
    daha önce 100 uçak sipariş vermişti ve daha önceleri de çok alım yapmıştı. o zamanlar neden bahsetmiyordunuz. şimdi kendi ülkenizin reklamını yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Halk 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Brezilya’ nın Embraer yolcu uçaklarını alsak. Çok başarılı üretim ancak küresel güçler tanıtımının önünde engel oluyorlar.
    Cevapla
  • TOSUN 6 yıl önce Şikayet Et
    adil ticarete bak ben üreteyim sen yapmana gerek yok sen sadece tüket
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Neyazikki mecburuz
    Cevapla
  • Niğdeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ki mecburuz. Var mı 60 - 70 senelik tecrübesi olan uçak firman. Yok. Kuzu kuzu ödeyecen o parayı
    Cevapla
  • mmt 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra abd ye taviz vermeye gerek yok. onlara korktuklarını yaşatmalı. Bakalım ne kadar dayanacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle