Aselsan'dan Akkor müjdesi! Bu yıl teslim edilecek

ASELSAN’ın Altay Ana Muharebe tankını korumak üzere milli imkanlarla geliştirdiği AKKOR Aktif Koruma Sistemi’nde önemli bir gelişme yaşandı.

GİRİŞ 12.03.2018 15:18 GÜNCELLEME 12.03.2018 21:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ASELSAN arasında Kasım 2015'de imzalanan sözleşmede AKKOR’un ilk prototip teslimatının 2020 yılında gerçekleşmesi öngörülüyordu. AKKOR sistemi bu yıl teslim edilecek.

2017 Yılı Faaliyet Raporu’nu yayınlayan ASELSAN, 2018 yılı içerisinde teslimatı yapılacak projeler arasında AKKOR Aktif Koruma Sistemi’ne de yer verdi. Proje hakkında bilgi veren dokümanda yakın mesafeden atılan RPG ve Anti-Tank güdümlü mermilerin yüksek doğrulukla tespit ve takibini gerçekleştirmek üzere Fiziksel İmha Radarı geliştirme çalışmalarına devam edildiği bilgisi verildi. Raporda 2018 yılı içerisinde teslimatı yapılması planlanan ve üzerinde çalışmaların devam ettiği ürünlere yer verilirken AKKOR Projesine de yer verildi.

 

360 DERECE KORUMA SAĞLAYACAK

ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilecek olan AKKOR, 360 derecelik tam bir koruma kalkanı oluşturacak. AKKOR, yüksek teknoloji radarı ile üzerine gelen roket veya tank savar füzesini çok kısa sürede algılayacak. Yönlendirilecek fiziksel imha mühimmatı, üzerinde bulunan sensörler yardımıyla yaklaşmakta olan tanksavar tehdidine en yakın olduğu anda patlayarak tehdidi etkisiz hale getiriyor

ASELSAN AKKOR AKTİF KORUMA SİSTEMİNİN ÇALIŞMA PRENSİBİ

Radar tarafından Tanka yaklaşmakta olan tehdit algılandığı zaman bir takip yörüngesi oluşturuluyor, oluşturulan yörünge bilgileri merkezi yönetim merkezine aktarılıyor. Ardından Mühimmat Atıcı Lançer karşılaşma noktasına doğru yönlenip mühimmatı hedefe doğru ateşliyor. Tanka yaklaşmakta olan tehdit 15-20 metre mesafede iken koruma mühimmatı ile buluşuyor. Atılan koruma mühimmatının ucundaki akıllı yaklaşma tapası sayesinde gelen tehdidin açısı, hızı ve mesafesi hesaplanıp tehdit ile korunma mühimmatının patlayacağı en ideal nokta bulunuyor. iki mühimmat yan yana geldiği zaman patlama gerçekleşiyor ve tanka tehdit olarak gönderilen mühimmatın harp başlığı imha ediliyor.

PULAT AFRİN YOLCUSU

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, tamamen yerli olarak üretilen Pulat aktif koruma sisteminin Mart ayında tanklara monte etmeye başlayacaklarını açıklamıştı. Canikli ayrıca "Pulat sistemi ay sonundan itibaren Afrin’de görev alan tanklara da entegre edilecek" ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK: C4DEFENCE
YORUMLAR 19
  • Turkiyemm 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya müthiş bir makina bu ya.Anlamadigim bukadar kısa sürede nasıl bir anda zirve yaptık böyle.Demekki önceden böyle bir başlangicimiz olsaydı ve içimizde hayinler olmasaydı acik ara fark atmıştık dünyaya.Dunyanin en zeki milleti türklerdir.Biz uyutuldugumuz için kendimizi unutur olduk ve baskalarini zeki zannettik yazık oldu geçen zamana.Ders oldu bize
    Cevapla
  • nadir ustam 6 yıl önce Şikayet Et
    çok mutlu oluyorum devletim için başarı saglanınca elinize saglık
    Cevapla
  • eewe 6 yıl önce Şikayet Et
    sahada icratı görelim video isteriz
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemlerden bir tanesi bildiğim kadar hem gelen roketi imha ediyor.Hemde roketin geldiği noktayı anında belirleyip silah sistemi o noktaya anında atış yapabiliyor.Yani hem koruma hem saldırı amaçlı entegre bir sistem.Buna Türkiyenin çok ihtiyacı vardı.Düşmanımız çok.
    Cevapla
  • Ali selvi 6 yıl önce Şikayet Et
    Madem radar yerini tespit etmiş ozaman o koordinata da aytıca bir bomba atacakki bu iş tam olsun....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle