Deniz Kuvvetleri Komutanlığı subay alımı başvurusu bugün son!

Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde farklı sınıflarda KPSS 60 puanla subay alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı subay alımı başvurusu bugün son!
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı subay alımı başvurusu bugün son!
GİRİŞ 28.03.2018 16:58 GÜNCELLEME 28.03.2018 16:59

Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde farklı sınıflarda görevlendirmek üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’dan 60 ve üzeri puan adayların başvuru yapabileceği bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere çok sayıda Muvazzaf Subay alımı yapılacağını belirtti. Erkek adayların başvuru yapabileceği ilana kadın adaylar başvuru yapamayacak. Peki başvuru şartları nelerdir? Hangi sınıflara alım yapılacak? Başvurular ne zaman olacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

 

 

HANGİ SINIFLARA ALIM YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 10 Mart 2018 tarihli yayımlanan ilanlara göre; -Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine Muvazzaf Deniz Sınıfı ( Güverte ve Makine ) sınıfında,

-Yetiştirilmek üzere Deniz Sınıfı Pilot Subayı,  

-Çeşitli branşlarda Mühendis ve Öğretmen sınıflarında Subay alımı yapılacak.

BAŞVURU İÇİN YAŞ ŞARTI VAR MI?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca yayımlanan ilanda subay alımına erkek adayların başvuru yapabileceği, yaş sınırının lisans mezunları için 27, yüksek lisans için 32 olduğu belirtildi. Söz konusu olan Mühendis ve Öğretmen kadrolarına erkek ve bayan adaylar da başvuru yapabilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf subay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre

-Deniz Sınıfı Subaylardan 60 puan,

-Muvazzaf Deniz Subayı ( Yetiştirilmek Üzere Pilot ) subayından 70,

-Öğretmen ve Mühendis Sınıfındaki Subaylardan 60 puan şartı,

-İlgili bölümlerden en az dört yıllık eğitimin tamamlamış olmak,

-Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar başvuru yapabilirler. Söz konusu olan Mühendis ve Öğretmen kadrolarına erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilecek.

HANGİ BRANŞLARA ALIM YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların;

-Mühendis kadro için, Elektronik, Bilgisayar, gemi inşa, Makine, Endüstri, Uçak bakım, Oşignografi, Harita branşlarında alım yapılacak.

-Öğretmen kadro için ise, Eğitim bilimleri ve Uluslararası İlişkiler branşlarında alım yapılacak.

-Deniz Sınıfı Muvazzaf Subay adayları için ise Güverte Makine branşlarında alım yapılacak.

-Pilot Sınıfındaki Muvazzaf Suay için Pilot branşında alım yapılacaktır.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf subay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak;

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,

-Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir kadın veya erkek ile nikahsız olarak birlikte yaşamamak,

-Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak,

-Hakkında yedek Subay olamaz raporu olmamak,

-Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak,

-TSK dan çıkartılmamış olmak,

-27 yaşından büyük olmamak,

-Yüksek Lisans eğitimi almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartları ve kadrosuna göre eğitim seviyesinde özel şartlar aranmaktadır. Bunlara ilanlardan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvurular 10 Mart 2018 tarihinde yayımlanan ilana göre başlamıştır. Buna göre başvurular en geç 28 Mart 2018 saat 23:59'a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi olan www.msb.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurarak online başvuru yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.