Çalışan ya da emekliye müjde! Ek iş yaparak ayda 7 bin TL kazanmak mümkün!

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sizde ek iş yaparak ayda fazladan 7 bin TL’ya kadar ek gelir elde edebilirsiniz. Üstelik kısa bir kurs süresinin ardından kazanmaya başlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Çalışan ya da emekliye müjde! Ek iş yaparak ayda 7 bin TL kazanmak mümkün!
Çalışan ya da emekliye müjde! Ek iş yaparak ayda 7 bin TL kazanmak mümkün!
GİRİŞ 12.04.2018 11:52 GÜNCELLEME 12.04.2018 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı tarafından çalışan çalışmayan herkese ek gelir sağlamak amacıyla Bilirkişi alımı ile ilgili detaylar kamuoyuna duyuruldu. Ülkemizde çalışan çalışmayan herkese hitap eden ve ek gelir sağlamak isteyen vatandaşlar nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. Bakanlık, bilirkişi personel alımına herkesin başvuru yapabileceğini belirtti. Bu işi yapmak için kendi işini bırakmak gerekmiyor. Kısa bir kurs eğitimi sonrasında herkes yapabilecek.  Bilirkişi mesleği, mahkemelerin iş ve çalışma yaşamı davaları başta olmak üzere hemen hemen her davada başvurduğu uzmanlık işi. Peki başvuru nasıl yapılır? Bilirkişi nedir? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

BAŞVURU NE ZAMAN?

Bilirkişi mesleğini yapmak ve ek gelir sağlamak için Adalet Bakanlığı’na başvurmak gerekiyor. Geçen yıl Kasım ayında olan başvurular bu yıl için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat başvuru ilanının bu yıl da Ekim-Kasım aylarında yayımlanması muhtemel.

BİLİRKİŞİ NEDİR?

Bilirkişi, çözülmesi gereken özel bir konuda, bilimsel bilgi ihtiyacı duyulduğunda fikir ve bilgisine başvurulan kimselerdir. Bilgi düzeyi yükseldikçe kişiler arasında uyuşmazlıkları çözmekle görevli hakimlerin de işleri zorlaşmıştır. Hakimlerin her alanda uzmanlaşması beklenmezken her alanda davalara bakmaları söz konusu olabiliyor. Böyle bir durumda da bilirkişi diye tabir ettiğimiz her meslek gurubundan, kendi bilgi alanında uzmanlaşmış ve durumları analiz edebilecek kabiliyetteki kişiler devreye giriyor. Uyuşmazlık olan konularda deneyim ve bilgileri ile gerekli analizi yapıp tarafları bilgilendiriyor. Baktıkları dosyalar karşılığında aylık 7000 tl civarında ek gelir sağlayabilen ‘Bilirkişi’ inşaatçıdan elektrik teknisyenine, boyacıya kadar her meslekten insanlar tarafından yapılabiliyor.

DENEYİM

Bilirkişi pozisyonuna başvuru yapmak için doktor, mühendis, inşaat işçisi, elektrik teknisyeni veya esnaf olmanız yeterlidir. Tek şart yaptığınız meslekte en az 5 yıllık deneyime sahip olmak. Alanınızı ilgilendiren bir davada hesaplama veya teknik bilgiye ihtiyaç duyulursa Adalet Bakanlığı, sizden görüş talep ederek dosya başına ücret ödüyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adalet Bakanlığı tarafından ilan yayımlandıktan sonra http://bilirkisi.uyap.gov.tr adresinden her yıl başvuru tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Hangi alanda bilirkişi uzmanı olarak çalışmak istiyorsanız detaylı bilgi için http://bilirkisilik.adalet.gov.tr/sayfalar/ikincidonembilirkisilikbasvurularinailiskinduyuru-2018.html sayfasına tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    bizi ek iş yapmaya itenler utansın
    Cevapla