Yerli üretildi, testi geçti! Fırtına koparacak

Yerli olarak üretilen ve katıldığı operasyonlarda büyük başarı sağlayan T-155 Fırtına obüslerinin ikinci nesli olan FIRTINA-2'lerin kalifikasyon testleri başarıyla tamamlandı.

GİRİŞ 10.03.2018 15:13 GÜNCELLEME 10.03.2018 16:15
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

TSK'nın en önemli ateş güçleri arasında yer alan ve terör örgütlerine karşı hem yurtiçi hem de sınırdışı operasyonlarda aktif olarak kullanılan T-155 Fırtına Obüslerinin 2. versiyonlarının üretilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda yapılan kalifikasyon testlerinin başarıyla sonuçlandığı bildirildi. 
 
 MENZİLİ 40 KM

Katıldığı operasyonlarda büyük başarı sağlayan Fırtına Obüsler Türk mühendislerince geliştirilen, yüksek ve alçaktan mermi atabilen kısa namlulu bu toplar, otomatik atış kontrol ve mermi doldurma sistemlerine sahip. Fırtına obüsünün en önemli özelliğini farklı namlu açılarından art arda yaptığı 3 atışı hedefe aynı anda ulaştırabilmesi oluşturuyor. Bu özellik Fırtına obüsüne 3 obüsün atış gücünü tek başına karşılayabilme imkanı sağlıyor.


 
Fırtına Obüsleri yeni modelinin üretimi konusunda Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda çalışmalar sürüyor.
 

Fırtına ve Fırtına 2 arasındaki sistem farkı
•Elektrik tahrikli kule
SARP UKSS  (Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi)
Yeni nesil Atış Kontrol Sistemi
Klima Kabiliyet farkı
Daha kısa surede atış yeteneği

 

 

YORUMLAR 56
  • ŞANLI HİLAL 6 yıl önce Şikayet Et
    biz her türlü silahı yapabilecek kapasiteye sahibiz evelallah. yeterki birlik beraberlik içerisinde olalım. terör devleti abd. çelik ve aliminyum ihracatına Türkiye de dahil olacak şekilde gümrük vergisi koymuş. özellikle çelik ihracatı yapmayalım. şu anda tank ve ağır savaş silahlarımızı yapabilmemiz için bizim çelik'e daha çok ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşler işte Osmanlı şamarı dediğimiz olay Mevlam bu imkanları Mehmetçiğimize sağlıyanlara güç kuvvet versin inşaAllah
    Cevapla
  • Hantal tank 6 yıl önce Şikayet Et
    Tank hantal kalıyor dışarıdan tank almayalım yerli sanayi üretimini geliştirmek tüm parçaları içeri de üretmek gerek bor madeni ısıya genleşmeye dayanıklı
    Cevapla
  • kahraman 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsak yapalım nükleer gücün olmazsa boşsun bunlarla ancak terörislreri avlarsın
    Cevapla
  • ERDAL 6 yıl önce Şikayet Et
    Otoban da hiz limiti 130 km iken altinda ha Mercedes s 600 olmuş ha onun 3 kati pahalli Ferrari ne fark eder yarin savaş çıksa onlarda pahalli nükleer var ise senin elinde taşıması yaymasi kolay 1 tüp biyoloji mikrop olsun yeter nükleer in 5 kati hasar verir savaş aninda attigin yeri hastalik derdi ile bas basa kor nükleer yikar gecer amma biyolojik onlarin belasi olur orda kalir engellenmesi tedavisi uzun surer
    Cevapla
  • Sami samimî 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yerli değil atış mekanizmaları ya Alman yada güney kore, bu yüzden dışarı satış yapamıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle