Mesleklerin cinsiyeti yok

‘Kadınların işgücüne katılma oranında hedef yüzde 40’ların üzeri’ diyen Enerji Bakanı Berat Albayrak, mesleklerin cinsiyeti olmadığını belirtti, büyük hedeflere ulaşmak için kadınların gücüne ihtiyaç olduğunu vurguladı

Mesleklerin cinsiyeti yok
Mesleklerin cinsiyeti yok
GİRİŞ 10.03.2018 09:56 GÜNCELLEME 10.03.2018 09:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kadınların işgücüne katılma oranının AK Parti iktidarları döneminde yüzde 20'lerden yüzde 34'lere ulaştığını belirterek, "Bu konuda hedef yüzde 40'ların üzeri. 2023 Türkiye'sinde bu çerçevede önemli adımlar atılacak. Büyük ve güçlü Türkiye olma noktasında nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın enerjisinden daha fazla güç almak önem arz ediyor" dedi.

Enerji Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı himayelerinde, Shell Türkiye ve İŞKUR işbirliğiyle Türkiye'de kadın istihdamını artırmaya yönelik '5 yılda 5 bin kadına istihdam' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Albayrak, "Kadınların emeği ve katkısı olmadan bir ülkenin kalkınması mümkün değildir. Kadınların işgücü piyasasına dahil olmadığı bir ülkede dengeli ve sürdürülebilir bir büyümeden bahsetmemiz mümkün değil" diye konuştu. Büyük hedeflere ulaşmak için kadınların gücüne ihtiyaç olduğuna işaret eden Albayrak, şunları söyledi: "Enerjinin her alanında kadın istihdamının artırılması için bütün paydaşlarımızın katkılarına açığız."

 

 

Albayrak, cinsiyet eşitliğinin öncelikle zihinde başladığını kadın mühendis, kadın doktor gibi tabirlerin sorgulanmamış klişelerden ibaret olduğunu dile getirerek, "Doktor doktordur, mühendis mühendistir. Erkek mühendis ya da kadın mühendis diye bir kavram yoktur. Şirketler cinsiyetçi tutumlarını gözden geçirmelidir" diye konuştu.

GÜVENİN GÖSTERGESİ

Albayrak, şöyle devam etti: "Shell Türkiye'nin projesi Türkiye ekonomisine ve potansiyeline duyulan güvenin de en büyük göstergelerinden biri. Demek ki önümüzdeki 5 yıl daha da büyüyeceğiz ve yatırım yapacağız. Terörü bitirme noktasında gümbür gümbür ilerliyoruz. Turizm, ihracatı ne kadar büyüyecek bunları konuşuyoruz. Türkiye, bu güçlü zemini perçinleyerek hedeflerine erkek kadın yekvücut olarak ilerliyor.".

YORUMLAR 4
  • Trsd 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle giderse Avrupa gibi olacak çocuk yapma bir kere yok. Kariyerimde kariyerim. Uygun iş olursa çalışsinlar ölcülü misal yarım gün geri kalanı çocuklarïyla geçirsinler.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakan ,birazda su durma noktasina gelmis akkuyu santrali ile ilgilenseniz olmazmi? ne olacak bu ihale? neden turk sirketleri bir turlu yanasmak istemiyor?anlasma hukumleri mi,yapisimi dengeli degil?? buna bir aciklama bekliyoruz..
    Cevapla
  • kadın 6 yıl önce Şikayet Et
    birçok işyeri kadın işçi istemeye başladı biz iş bakıyoruz boş kapı kapı dolaşıyoruz teknik işler demir kömür işlerinde bile kadın tercih ediliyor biz ne yapacağız peki yahu ikitelli sanayi sitesinde kadın eleman arıyorlar havalı tornivida kullanacak lehim yapacak perçin çakacak led aydınlatma montajı yapacak musluk toplayacak elektronik kart montajında çalışacak diye yazmışlar birde bizede çocuk bakıöılığı ev temizliği falan ayarlasınlar atık
    Cevapla
  • derviş 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kadınlar çalışacaksa erkeklere çocuk bakma parası verilsin. Ben razıyım bakarım, işime gelir, ne çalışacam. Madem eşitlik var değil mi...
    Cevapla