Yasal takibe giren kişi sayısı belli oldu

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2018 Ocak ayında, 2017'nin aynı ayına göre önemli bir değişiklik göstermeyerek 151,1 bin kişi oldu.

Yasal takibe giren kişi sayısı belli oldu
Yasal takibe giren kişi sayısı belli oldu
GİRİŞ 09.03.2018 17:25 GÜNCELLEME 09.03.2018 17:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin, Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Ocak 2018 Raporuna göre; Ocak ayında, bireysel kredi kartı borcu dolayısıyla 82.6 bin kişi yasal takibe girerken, bir önceki Ocak ayında 96 bin olan kişi sayısı yüzde 14 düştü.

Rapora göre, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 20 artışla 89.2 bin kişi oldu.

 

Rapora göre, kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe girenlerin sayısı, geçen yılın Ocak ayına göre düşerken; bireysel kredi borcu dolayısıyla yasal takibe girenlerin sayısı arttı ve yasal takibe intikal etmiş toplam kişi sayısında önemli bir değişme gerçekleşmediği gözlemlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Murathan 6 yıl önce Şikayet Et
    kamu bankaları vatandaşa hic yardımcı olmuyor
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bütün firmalar kafalarina gore bankalarla anlasmislar vade farkisiz pesin fiyafina 10 taksit diye reklam yapar ama o firmalar banka kredisi kullandirirlar faiz faiz faiz yasal tefecilere çalisyor herkez.Ve hemde yıllarca
    Cevapla
  • engin kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    devletin yapacağı tek şey bankaların tefeci şirketlere bedavaya sattığı borçları döve döve geri almak ve vatandaşın kötü yollara gitmesini engellemektir
    Cevapla
  • Cilekes 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Boran önce bu işe el atmalı ben bir işyerinde çalıştım 6 ay maaşları geç verdiler gerekli yerlere şikayette bulundum bişey bulamadım deyip gittiler olan bana oldu 3tsne bankadan kredinin vardı 6 ayda hepsi icralık oldu devletin Boran önce böyle sıkıntılı kişilere yardım etmesini bekliyorum devlet bankalarına durumunu arzediyorum onlar özel bankaların istediklerinden çok şey istiyorlar evrek vs
    Cevapla
  • Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin en az yarısının bankalara borcu var, borcu borçla çeviren kişi sayisi çok fazla. Belki diyeceksiniz ki çekmesin bankadan para, ama iscisinden memuruna is adamından esnafına herkes bankalara çalışıyor, bankalar her yıl bilmem şu kadar kâr açıklıyor. En az 3 senesini banka için çalışan kişiler borç biter bitmez güya rahat nefes almak için bir daha kredi çekiyor. Bu döngü sürüp gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle