BİM'in İran araştırması sürüyor: İptal edilmedi

BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Başkanı Galip Aykaç, "Kısa bir zaman önce İran'a girmek üzere detaylı çalışma yaparken şu anki konjonktüre de bakarak projeyi askıya aldık. İptal etmedik. Araştırmalarımız sürüyor. Bizim için cazip bir pazar bulduğumuzda girmekten tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

BİM'in İran araştırması sürüyor: İptal edilmedi
BİM'in İran araştırması sürüyor: İptal edilmedi
GİRİŞ 08.03.2018 13:56 GÜNCELLEME 08.03.2018 17:16

BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Başkanı (COO) Galip Aykaç, yurt dışında başka ülkelere açılma projelerinin olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, "Kısa bir zaman önce İran'a girmek üzere detaylı çalışma yaparken şu anki konjonktüre de bakarak projeyi askıya aldık. İptal etmedik. Araştırmalarımız sürüyor. Bizim için cazip bir pazar bulduğumuzda girmekten tereddüt etmeyeceğiz." diye konuştu.

Avrupa pazarının doyduğunu aktaran Aykaç, "Yüzde 90'ı organize perakende ile doymuş durumda. Onlar da her yıl büyümek için birbiriyle yarış içindeler." ifadelerini kullandı.

 

 

Aykaç, bir soru üzerine, kapanan mağaza olmadığını, yeri değişen mağazaların bulunduğunu kaydetti ve onların da sayısının yıllık 10-15 olduğunu bildirdi.

"BELİRLİ MAĞAZALARDA 1500 ADET İPHONE X SATACAĞIZ"

Bir gazetecinin, piyasa fiyatının altında iPhone X satacaklarını hatırlatması üzerine Aykaç, bu ürünün tüm mağazalarında satışa çıkmayacağını söyledi.

Toplamda 1500 adet iPhone X satacakları, "5 bölgenin mağazalarında satacağız. Yeterince temin edilmeyince böyle olabiliyor. Tuzla, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Gaziantep, Diyarbakır ve Sivas'taki mağazalarımızda satacağız" dedi.

Aykaç, bir soru üzerine 10 markada pazar lideri olduklarını, bunlardan bazılarının ketçap, mayonez, süt ve süt ürünleri, diş fırçası olduğunu aktardı.

Tedarikçi sayılarının 500 olduğunu ifade eden Aykaç, doğrudan ihracat yapmadıklarını ancak ihracat yapan bazı şirketlere ürün verdiklerini söyledi.

"MISIR'DA TÜRK ÜRÜNLERİNE BOYKOT YOK"

Aykaç, Mısır'da sosyal medyada Türk ürünlerinin boykot edilmesine yönelik çağrı olduğuna dair bir yorum üzerine sözlerini şöyle tamamladı:

"Mısır'da söylenilenlerin aksine Türk ürünlerine talep var. İki ay önce Mısır'da bir mağazamızın açılışında müşterilerden birisi benim yönetici olduğumu anlayınca yakamı tutarak ve ürünlerin isimlerini sayarak, 'Bunları neden getirmiyorsunuz' dedi. Buradan giden ürünler için orada gümrükte sorun çıkarıyorlar. Bu sorunları aşmak kolay olmuyor. gümrük nedeniyle ürün götürmekte zorlanıyoruz. İzinlerini almış tedarikçilerimiz var. Onların götürmesini sağlıyoruz ve sağlayacağız. Mısır halkı bizi seviyor, onlar bizden memnun. Öyle bir boykot yok."