Kredi faizleri düşecek mi? Bakandan kritik açıklama

Alternatif Bank’ın galasında konuşan Zeybekci, uzun zamandır herkes tarafından şikayet konusu olan yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kredi faizleri düşecek mi? Bakandan kritik açıklama
Kredi faizleri düşecek mi? Bakandan kritik açıklama
GİRİŞ 08.03.2018 10:55 GÜNCELLEME 08.03.2018 10:56
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Hükümet uzun zamandır kredi faizlerinin düşürülmesi için çalışmalar yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da her fırsatta dile getirdiği bu husus konusunda geçtiğimiz ay kritik toplantılar gerçekleşti ve biz dizi kararlar alındı. Şubat ayında düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, kamu bankaları yöneticileri ve bazı bürokratlar katıldı ve toplantıda faizleri düşürecek reformları yapma kararı alındı.

 

 

FAİZLER DÜŞECEK

Bakan Zeybekci, Finans sektörüne, kaynakları üretime ve büyüme aktarmaları çağrısında da bulunan Zeybekci, “Türkiye’nin önümüzdeki dönemde en büyük ihtiyacı üretmektir, taş üstüne taş koymaktır. Her yıl 1,2 milyon vatandaşımıza iş bulmamız ve yüzde 6’nın üzerinde büyümemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Zeybekci, kredi faizlerinin son dönemde gündemdeki tartışmalardan biri olduğuna değinerek “Bunun zaman içinde oturacağını, olması gereken yere, yani yatırımcıların yatırım yapılabilir kabul ettiği, ihracatçının ‘Ben bununla sipariş alabilirim, hammadde alabilirim, üretim yapabilirim’ diyebileceği seviyelere doğru hızla yaklaşacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.dedi.

YORUMLAR 26
  • kadri 6 yıl önce Şikayet Et
    ben üretim yapmak için kredi çekim dedim . 600.000 tl 36 ay vedeli kredi ye yapıkredi bende geri toplam ödemesi .837.000 tl istedi .yani 3 yılda 237 000 tl faiz istediler ben gece mi günzüme koyup çalışsam faizi ödüyemem.böyle bi faiz oranımı olur.ve kredi de kgf olarak vereceklerdi artı alcagım yeride ipotek verem kaydıylandı.banka cılar çok acımasız oldular.cumurbaşkanımız tek başına bunlara nasıl baş edecek bilemedim .bankalar şuan ülkemizi gelişmemesi için elinden geleni yapıyorlar . ben onları allah a havele ediyorum .
    Cevapla
  • kimsesiz yaşar 6 yıl önce Şikayet Et
    battı denen Yunanistan'da 1000 lira tüketici kredisi çekersen 36 ay sonunda toplam 1180 lira ödersin. Türkiye'de ziraat bankasından 1000 lira çekersen 36 ay sonunda 1320 lira ödersin.
    Cevapla
  • kimsesiz yaşar 6 yıl önce Şikayet Et
    üretmeden, faiz ve borsa ile paraya para kazandırmakla, 100 liraya mal edilen konutu 300 liraya satarak milleti banka faizlerine muhtaç etmekle, özellikle yükte hafif pahada ağır elektronik ürünleri ithal etmekle, önüne gelene ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakılmaksızın sosyal yardım adı altında bütçeden kaynak ayırmakla, kaçak elektrik faturasını suçsuz insana faturalandırmakla bir süre sonra tıkanır piyasa. kurtuluş içinde stratejik önem arz eden her şeyi satarak çözüm aramak tuhaf. dağ olsa dayanmaz.
    Cevapla
  • hainsavar 6 yıl önce Şikayet Et
    faiz büyük bir haramdır ..faize bulaşan iflah olmaz...İHTİYACI OLDUĞU HALDE faizden uzak durana ALLAH vazgeçtiği krediden daha fazlasını ve hayırlısını verir..
    Cevapla
  • Günbars 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan faiz işletecek param yok devlet memuruyum iflah olmuyorum 5 vakit olmasada namazımda niyazımdayım neden ben iflah olmuyorum arkadas bende istisnai bi durum mu var demek ki neymiş faiz işletmesende iflah olmuyormussun arkadasım
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır yazıyoruz soyluyoruz yerli malı tuketim ve uretimi arttirmak icin yerli uretim urun alan vatandasa neden Kdv iadesi verilmiyor
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de uretilen otomobil beyaz esya elektronik eşya gibi ürünlerden alanlara Kdv iadesi verilirse issizlik azalir dolar duser faiz duser
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle