Aselsan üretti! Tankların korkulu rüyası

Aselsan tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Aselsan Tanksavar Füze Sistemi, 2/4/8 adet tanksavar füzesi taşıyabilen bilgisayar kontrollü atış kontrol kabi­liyetleri sayesinde gece, gündüz her türlü hava koşulunda kara hedeflerine karşı yüksek etkinlik sağlayabiliyor.

GİRİŞ 08.03.2018 17:41 GÜNCELLEME 08.03.2018 17:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Füzelerin yanı sıra Sisteme yakın koruma maksatlı 7.62 mm, 12.7 mm veya 25 mm makineli tüfek entegre edilebilmekte. Sistem ayrıca, 4 adet tanksavar füzesi (HELLFIRE, JAVELIN, KORNET-E, OM­TAS, SHERSHEN vb.) taşıyabilen bir Silah Platformu.

Entegre edildiği araç üzerinden gece, gündüz ve kötü hava koşullarında kara hedeflerine karşı yüksek etkinlik sağlayan ve kullanıldığı platforma hareketli olduğu hâlde hedef gözetleme ve takip imkanı sunan ASELSAN Tanksavar Füze Atıcı Sistemi, iki eksende stabilize ediliyor ve lazer mesafe ölçücü ile destekleniyor.

 

Aselsan Tanksavar Füze Sistemi hafif, düşük hacimli ve hem yeni üretilen hem de envan­terde yer alan yüksek hareket kabiliyetine sahip araçlara entegre edilmeye uygun olup ilgili araçların imha kabiliyetini dikkate değer oranda artırıyor. Sistem araç içerisinde yer alan bir operatör paneli aracılığıyla kullanılabiliyor.

Teknik Özellikler:
2/4/8 adet atışa hazır tanksavar füzesi 
İki eksende stabilize taret 
Araç hareketli olduğu halde hedef gözetleme ve takip 
Gündüz Görüş Kamerası ve Termal Kamera ile hedef tespit ve teşhisi ve lazer ile hedef mesafesi belirleme 
Bilgisayar kontrollü atış kontrol Komuta Kontrol Sistemi tarafından yönlendirilen hedef koordinatlarına otomatik olarak yönlenebilme 
Otomatik hedef takibi 
Hedefin füze etkin menzilinde olması durumunda otomatik menzilde uyarısı 
Sistemin araç içerisinden kullanımı için Sistem Operatör Paneli 
Yanca sürekli 360° dönüş 
Komuta Kontrol Sistemi ile entegre 

YORUMLAR 11
  • Göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek oluyor ki Türkiye'deki bilim insanları engellenmediği, suikaste kurban edilmediği takdirde en donanımlı silahlar da yapılabiliyormuş. Allah devletimizi korusun, vatanseverlerimizin sayısını artırsın.
    Cevapla
  • adsız 6 yıl önce Şikayet Et
    omuzdan atılmassa bi işe yaramaz ..araç zaten kendisi büyük bi hedef tankın rahatlıkla vurabileceği bi hedeftir bu araç .ama insan küçük bir hedef gizlenebilip saklanabilir ama bu aracı nereye saklıyacan...omuzdan atılması lazım
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletim; Ülkemin medarı iftiharlarından biri olan ASELSAN,TAİ,HAVELSAN, TÜBİTAK ve benzeri stratejik savunma sanayi kuruluşlarını birer ''SAVUNMA TEKNOLOJİ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'' olmasısının doğru olacağı kanısındayım. Zeki yavrularımızı ilk okullardan alıp, ülke genelinde açılacak 100o adet teknoloji meslek liseleri ve TEKNİK ÜNİVERSİTE'' lerde çok ağır eğitimlerle, güzide öğrencilerimizi birer proje mucidi yaparak, hem teknolojik alanda, hem de savunma ve ağır sanayide, dünya'da katma değeri yüksek, benzeri olmayan ürünler üreterek, dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmesi yönünde gayret göstermeliyiz. her ürün bir hayalle başlar, umarım hayaller gerçek olur...
    Cevapla
  • TRAKYA 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalışın Müslümanlar, üretin, akıllı olun, çalışkan olun tembellikten uzak durun ki kafir korksun.
    Cevapla
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yapanlarin emek.edenlerin eline.yuregine saglik maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle