ABD'ye Türk füzesi! Özel olarak tasarlandı

ABD’ye yönelik yayın yapan “National Defense Magazine” dergisine konuşan ROKETSAN yetkilileri F-35 için geliştirilen SOM-J füzesinin ABD’ye de satılabileceğini açıklaması sonrası yeni bir gelişme daha yaşandı.

GİRİŞ 07.03.2018 11:05 GÜNCELLEME 07.03.2018 11:23
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Lockheed Martin’in dün yayınladığı videoda da F-35 uçaklarında Türk yapımı Füze SOM-J'lerin olması dikkat çekti.

Lockheed Martin’in yayınladığı yeni SOM-J videosunda; F-35 gövde ici silah istasyonundan atılabilme, kara ve deniz hedeflerine taarruz, yol noktalarının belirlenmesi, üstten vuruş, ağ merkezli harekata uyumluluk, görüntü aktarımı, hedef değiştirme gibi özellikleri vurgulanıyor.

Som J füzeleri F-35'lerin radara görünmezlik özelliği ile uyumlu olması ve gövdesi içinde taşınabilmesi için özel olarak tasarlandı.

 

 

Füze Tübitak SAGE tarafından yerli imkanlarla geliştirilmiş olup Roketsan tarafından üretilecek.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak Roketsan’ın Mühendislik Direktörü Önen yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen hava savunma ve sivil havacılık firmalarının katıldığı fuarda, hedeflerinden birinin, Avustralya Silahlı Kuvvetleri'ne SOM-J füze sitemini pazarlamak olduğunu söyledi.

 

YORUMLAR 112
  • israfil ÇENGEL 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD bizim düşmanımız neden satıyormuşuz anlamadım bize kullansın diyemi şu terörist ülkenin ülkemizdeki tüm üstleride kapansın türkiyede tek bir Amerikan askeri kalmasın natodan ayrılmanın zamanıda geldi dostumuz olan natoda bir ülke yok türkiyenin altını oymak için uğraşıyor hepisi
    Cevapla
  • Ahmed Cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlere silahmı vereceğiz,parasıyla bile olsa.Vebalı ağır olur.
    Cevapla
  • strajedi 6 yıl önce Şikayet Et
    ilerde bize kullanırlar
    Cevapla
  • Simsek 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya S 800 çıkardı. Biz yerimizde sayıyoruz
    Cevapla
  • ayarcı 6 yıl önce Şikayet Et
    en iyi silahlar herzaman gizli olmalı.Yabancı ülkelere satışı yasaklanmalı.Rusya s500 ü çıkarmadan s400 ü satmıyor.Amerika da öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle