e-Devlet şifre alma ne kadar? 2018 yeni ücreti kaç para oldu?

Türkiye'nin online devlet kapısı e-devlet sistemine giriş yapmak isteyen vatandaşların, şahsen giderek şifrelerini temin etmeleri gerekiyor. Peki, belirli bir ücret karşılığında PTT'den alınan e-devlet şifresi alma ücreti ne kadar oldu? E-devlet girişi nasıl yapılır? İşte, 2018 e-devlet şifresi alma fiyatı ve tüm detayları

e-Devlet şifre alma ne kadar? 2018 yeni ücreti kaç para oldu?
e-Devlet şifre alma ne kadar? 2018 yeni ücreti kaç para oldu?
GİRİŞ 14.03.2018 11:07 GÜNCELLEME 14.03.2018 11:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eskiden devlet dairelerine bizzat gidilerek uzun uğraşlar sonucu güç bela gerçekleştirilen resmi işler, son birkaç yıldır Türkiye devlet kapısı e-devlet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. Birçok devlet kurumunun verdiği hizmetlerden en çok kullanılanları; SGK hizmet dökümü, ikametgah, adli sicil kaydı dökümü vs. belgeleri kolaylıkla edinebilir ve sorgulama işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Peki, e-devlet girişi nasıl yapılır? Belirli bir ücret karşılığında PTT şubelerinden alınan e-devlet şifresi alma ne kadar? 2018 yılı e-devlet şifresi alma ücreti kaç TL? Cüz'i bir ücret kaşılığında alınan e-devlet şifresi ile vatandaşlar verilen hizmetlerin tümünden faydalanabilir. İşte, e-devlete giriş, e-devlet şifresi alma hususunda tüm merak edilenler...

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? 

 

SGK, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, EGM ve daha birçok kurumun online hizmet verdiği devlet kapısı dijital platformu e-devlete 15 yaşını doldurmuş her vatandaş şifre alarak giriş yapabilir. Peki, e-devlet şifresi nasıl alınır? Sisteme giriş için yapılması geren ilk işlem olan şifre alma, her PTT şubesinden yapılabilmektedir. Belirli bir ücret karşılığında alınan e-devlet şifresi daha sonrasında herhangi bir ücrete tabi olmadan kullanılabilir. E-devlet online platformuna ise, e-devlet şifresi ve TC. kimlik numarası ile giriş yapılır. 

Bunun yanında yurt dışındaki vatandaşlar için e-devlet şiferesi alma işlemi nasıl yapılır? E-devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

2018 E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA NE KADAR?

E-devlet şifresi alma talebiyle gittiğiniz PTT şubelerine ödeyeceğiniz 2 lira karşılığında ilk şifrenizi alabilirsiniz. Vatandaşlar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de şifre unutulduğu takdirde ne yapılacağıdır.

E-devlet sistemine daha evvelden giriş yapan ve şifresini unutanlar kimlik bilgilerini girerek şifre yenileme işlemi yapabilir yahut tekrar bir PTT şubesinden bu kez 4 lira karşılığında ikinci şifresini alabilirler. 

PTT'YE GİTMEDEN E-DEVLET ŞİFRESİ ALINABİLİR Mİ?

e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre güvenliği önemlidir. Bu nedenle PTT’den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir.

Şifre unutma durumunda şifre sıfırlama yapılabilmekte, ancak yeni şifre online (sms/ e-posta vb.) gönderilmemektedir. Kullanıcının e-Devlet Kapısı profilinde tanımlamış olduğu cep telefonuna ya da hem cep telefonu hem de e-postasına gelen doğrulama kodu vasıtasıyla yeni şifre belirlenebilmektedir.

İnternet bankacılığı aracılığı ile giriş yapan bir kişi e-Devlet Kapısı profil alanından kendisine şifre oluşturabilmektedir.

KİMLER E-DEVLET ŞİFRESİ ALABİLİR?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.

E-DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPMALIDIR?

Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.

Daha önce cep telefonu ve e-posta doğrulaması yapmış iseniz e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım bölümünden:

*Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak
*Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek
*Cep telefonuma gelecek kodu girerek

Seçeneklerinden birini işaretleyip şifre yenileme yöntemlerinden birini belirleyebilirsiniz. Giriş alanındaki şifremi unuttum seçeneği ile şifrenizi yenileyebilir, yeni şifre belirleyebilirsiniz. 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti e-Devlet Kapısı kullanıcıları ve mavi kartlı kullanıcılar bu şifre yenileme hizmetinden faydalanabilmektedir. Ancak yabancı kullanıcılar şifre yenileme hizmetinden faydalanamamaktadır.

YORUMLAR 1
  • Yuksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Sifre
    Cevapla