KPSS şartı ve KPSS şartsız en az lise mezunu memur alımları!

2018 yılı itibariyle memur olmak isteyen binlerce kişi için Mart ayı memur alım ilanı belli oldu. İlköğretim mezunu, lise mezunu, önlisans mezunu, lisans mezunları için yayınlanan ilanda KPSS şartı ve KPSS şartsız memur olabilmek mümkün... İşte binlerce kişinin merakla beklediği memur alımları ile ilgili detaylar...

KPSS şartı ve KPSS şartsız en az lise mezunu memur alımları!
KPSS şartı ve KPSS şartsız en az lise mezunu memur alımları!
GİRİŞ 31.03.2018 11:44 GÜNCELLEME 31.03.2018 11:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mart ayı itibariyle memur olmak isteyenler gözünü 2018 memur alımlarına çevirdi. Peki bu ay yayınlanan ilanla birlikte kaç bin memur alınacak? Memur alımlarında KPSS şartı var mı? Varsa kaç puan? Bu sene memur olmak isteyen binlerce kişi için Mart ayı memur alım ilanı belli oldu. İlköğretim mezunu, lise mezunu, önlisans mezunu, lisans mezunları için yayınlanan ilanda KPSS şartı ve KPSS şartsız memur olabilmek mümkün. İşte son dakika yapılan açıklamalar çerçevesinde detaylı memur alım ilanı kadro sayısı ve başvuru şartları...

MEMUR ALIM İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

 

 

2018 yılı Mart ayı kamuya memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmaları şarttır. Buna göre adayların yayımlanan ilanı dikkatli olarak incelemeleri ve başvuru sürelerini takip etmeleri gereklidir. Kurumlara başvurular, Şahsen, Posta, e-posta ve İnternet ortamında gibi şekillerde başvuru yapılmaktadır. Başvuru yöntemi mutlaka yayımlanan ilanda belirtilmekte ve adaylardan bazı belgeler istenmektedir. Başvurular mutlaka bu belgeler ile birlikte yapılır.

MART AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Aşağıda bulunan haber detayını inceleyerek mart ayında yapılacak olan memur alım ilanları görüntüleye bilirsiniz. Alım yapan kurumun bilgisi, KPSS şartı olup olmadığı bilgisi, Son başvuru tarihi, Alım sayısı ve ilanın detayları yer almaktadır. İşte 2018 mart ayı memur alım ilanları...

MASAK 250 Memur Alımı

Maliye Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam eden ve özellikle son yıllarda personellerinin yoğun bir şekilde çalışma gerçekleştirdiği Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının açık pozisyonlarının uzun süredir doldurulması bekleniyordu ve alım ilanının ne zaman yapılacağı beklenmekteydi. Sonunda müjdeli haber geldi.

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından kamuoyuna önemli bir açıklama geldi ve yapılan açıklama da Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı MASAK'ın 250 memur alımı gerçekleştireceği belirtildi. 

05/12/2017 tarihi itibarıyla mesleğe özel yarışma sınavı ile girmiş ve yeterlik sınavıyla atanmış olmak şartıyla, 657 sayılı Kanunun 152 nci maddesinin "II-Tazminatlar" kısmının "A-Özel Hizmet Tazminatı" bölümünün (e), (f), (g) ve (ğ) bentlerinde sayılan kadro unvanlarında ya da Bankalar Yeminli Murakıplığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu veya Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanlığı kadro unvanında bulunmak şartı aranmakta olup adayların başvurularını yapmak için 12 Mart 2018 tarihine kadar Maliye Bakanlığının resmi internet sitesine girerek başvuru formunu doldurması ve müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

TMSF 20 Memur Personel Alım

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) memur alımları için ilan yayımladı. Yapılan duyuruya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) bünyesindeki memur personel eksikliği için farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 20 kişi alacak. Buna göre adaylar başvuru şartlarına göre sınava katılacak. Alım Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) İstanbul Merkez Teşkilatına 9. undur dereceli kadrolara istihdam edilecek.

Adaylardan Genel Olarak, sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

Adaylar başvurularına 30 Mart 2018 tarihinde başlamalıdırlar. Buna göre başvurular en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü mesai saati bitimine kadar istenilen belgeler ile birlikte Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul (34394) adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Fon'a ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantı yardımı ile ulaşabilirsiniz.

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Uludağ Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım 

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Uludağ Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı alanlarda alım yapacak. Buna göre Uludağ Üniversitesi Fakülte veya yüksekokulların 4 yıllık Hemşirelik veya Sağlık memurluğu bölümünden mezun olmuş 8 Hemşire ve 1 üniversitelerin Tıbbi Görüntüleme teknikleri Programından Radyoloji mezunu olmak şartı ile Sağlık Teknikeri alacak. Buna göre Hemşirelik için Lisans mezunu olanlar ve Sağlık Teknikeri için Önlisans mezunu olmuş olmaları gereklidir. Ayrıca adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili puan derecelerine göre puan almış olmaları şarttır.

Uludağ Üniversitesi personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan durumuna göre KPSSP3 lisans seviyesinde ve KPSSP93 puan seviyesinde puan almış olmak, Görevine herhangi bir disiplin suçu ile son verilmemiş olmak, Herhangi bir kamu kurumunda veya kuruluşunda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğni yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

Başvuru yapacak adaylar başvurularına, ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilir ve en geç 15 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Buna göre başvurular en geç 05 Mart 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir. Buna göre başvurular, son başvuru günü Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi İnsan Kaynakları Birimi’ne şahsen başvurmaları gerekmektedir. 

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Öğretmen Alım

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasında yayımlanan ilana göre 20 bin kişi alınacak. Uzun zamandır ilanı beklenen ilan Milli Eğitim Bakanlığı tarafınfan 2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Ve Atama Duyurusu yayımlandı. Bunun üzerine kılavuz yayımlandı ve adaylar kılavuza göre başvurularını yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak, Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak, memurluktan veya öğretmenlikten atılacak herhangi bir ceza almamış olmak, Yurtdışında eğitim görmüş olanlar için gerekli denkliğe uygun olmak niteliklerini taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

Başvuru yapacak adaylar başvuru işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirledirler. Buna göre başvurular, (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden) yapılacak olup başvuru sonucuna göre adaylara sözlü sınav yapılacak. Ayrıca Milli Eğitim bakanlığının yayımlamış olduğu sınav takvimine göre sözlü sınav merkezlerinin ilanı 02 Mart 2018 tarihinde ilan edilecek daha sonra ise 08 Mart 2018 tarihinde tercih işlemleri alınacaktır. Buna göre 14 Nisan 2018 tarihi ile 05 Mayıs 2018 tarihleri arasında sınav yapılacaktır.

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu KPSS Şartsız 50 Memur Alım

Türkiye Yazma Eserler Kurumu 20 Şubat 2018 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda 50 memur alımı yapacak. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup adaylar başvuru şartları doğrultusunda Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından yapılacak Yarışma sınavına katılacaklardır. Söz konusu olan Sınav ilanı ile hem yazılı hemde sözlü olarak iki aşamadan sınav yapılacak.

Buna göre Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı yayımlamış olduğu bu ilan ile 50 kişilik kadro ile Sözleşmeli Olarak Yerli Uzman alacak. Alımlar Merkez Teşkilatı, Çeviri ve Yayım Dairesi ve Şifahanesi ve Arşiv Dairesi başkanlığına yapılacak. Alım alanları 3 farklı alan ile yapılacak olup, A Grubuna 35, B grubuna 5 ve C Grubuna 15 kişi alınacak.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Memur Alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alım yapılacak görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübeye sahip olmak, B Grubu Yerli uzman pozisyonu için KPDS den Arapça veya Farsça dillerinden en az C Seviyesinde puan almış olmak, . C Grubu Sözleşmeli Yerli Uzman için KPDS’den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak, şartları aranmaktadır.

Başvuru yapacak adalar öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Adaylar başvurularına 26 Şubat 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 16 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı resmi internet sitesinden temin edilecek başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte son başvuru günü en geç mesai saati bitimine kadar Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına şahsen, elden veya iletişimde belirtilen adrese posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir. Buna göre postada yaşanacak herhangi bir gecikmede başvurular geçersiz sayılacaktır. 

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolu Kamu Personeli Alımı

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine kadrolu olarak personel alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilan ile Emniyet Genel Müdürlüğü daha önceden duyurusunu yapmış olduğu 2017-9 dönem kadrolu aşçı alımları 11 Aralık 2017 tarihi ile 15 Aralık 2017 tarihleri arasında devam etmekte iken bazı adaylar eşdeğer bölümlerinde başvurularının kabul edilmesinin talebi üzerine ilan tekrar güncellenmiştir.

Buna göre, Mesleki Teknik Eğitim veren lise kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında bulunan Aşçılık veya mutfak dallarının eşdeğer bölümlerinden mezun olanlarda başvuru yapabilecek. Ayrıca Aralık ayında başvuru yapan adaylarında tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Söz konusu olan Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolu personel alım ilanı ile, Kadrolu Aşçı pozisyonunda, Bayburt POMEM, Gümüşhane, Bingöl, Iğdır, Erzurum, Malatya POMEM, Balıkesir Ayvalık POMEM, Samsun, Eskişehir POMEM ve Kırıkkale'de toplamda 15 kişi alınacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü aşçı alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarına uygun olmak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sözlü veya yazılı sınavdan başarılı olmak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak nitelikleri aranacaktır.

Ayrıca kadrosuna göre özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türünden en az 65 ve üzeri puan almış olmak ve Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı- Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı- Turşzm/Otelcilik ve Turuizm Dalının birinden mezun olmak niteliklerini taşıyan herkes başvuru yapabilecektir.

Adaylar başvurularına Mart ayında başlayacak olup, Buna göre 05 Mart 2018 tarihi ile 09 Mart 2018 tarihleri arasında başvurularını gerçekletirmeleri gerekmektedir. Başvurular alımı yapılacak illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapılması zorunludur.

Adaylar şahsen başvuru yapacakları sırasında, Kimlik belgesi, Son altı ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet Vesikalık fotoğraf, İstenene eğitim durumuna göre gerekli diploma veya mezuniyen belgesinin aslı veya fotokopisi ile başvuru yapacaklardır.

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Hacettepe Üniversitesi Büro Personeli ve Mühendis Alımı

Hacettepe Üniversitesi personel alımı yapacak. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Hacettepe Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Buna göre toplamda 9 kişilik boş kadro ile 1 Mühendis, Lisans mezunu 2 Büro personeli ve Önlisans mezunu 6 Büro Personeli alacak. Adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan türüne göre puan almış olmaları şarttır.

Hacettepe Üniversitesi alımını yapacağı bu kadrolar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, 01 Ocak 1980 ve sonrası doğumlu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca özel olarak, Mühendis kadrosu için Gıda mühendisliği bölümü mezunu olmak, Büro Personeli kadrosu için İktisat, İşletme, Maliye, Ekonomi, İş İdaresi, Muhasebe, Finansal Yönetim, İşletme, Büro Yönetimi, Halkla İlişkiler, Muhasebe, İnsan Kaynakları veya Lojistik bölümlerinden mezun olmuş olmak nitelikleri aranacaktır.

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilir ve en geç 15 gün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Buna göre adaylar en geç 07 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Personel Bürosuna şahsen başvuru yapmaları şarttır. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru yöntemi geçerli sayılmayacaktır.

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 Sözleşmeli Er Alımı

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 22 Şubat 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine Sözeşmeli Er alımı yapacak. KKK 2018 yılı Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzunu yayımlası ile birlikte kimlerin başvuru yapabileceği de duyuruldu. Kılavuza göre başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilecek. Ön Başvurular Milli Savunma bakanlığı resmi internet sitesinden yapılacak. Buna göre Sınav Seçim Aşamaları, Başvuru evraklarının incelenmesi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik testi, Mülakat ve Sağlık raporu ve güncelik soruşturması incelemesi şeklinde ilerleyecektir.

Milli Savunma bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli er ilanına başvuru yapacak adaylardan, En az ilköğretim ve yurtdışı dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, Askeri okul ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamamış ve başvuru tarihi itibari ile 01 Ocak 2018 tarihi ile 25 yaşını tamamlamamış olmak, Askerlik hizmetini yapmakta olan adaylar için 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını tamamlamamış olmak, Daha önce TSK ya Subay, Astsubay, Uzman jandarma veya uzman erbaş, Sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmaki Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Terör örgütleri ile herhangi bir ilgi alakası olmamak, Sağlık açısından boy ve kilo ölçüm tablosuna uyumlu olmak, Askerliği yapmakta iken "Askerliğe Elverişli Değildir" olarak terhis edilmemiş olmak ve Askerliği yapmakta iken Birlik Komutanlığı nitelik belgesi almış olmak şartlarını aranmaktadır.

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.Buna göre adaylar başvurularını Milli Savunma bakanlığı resmi internet sayfası olan www.msb.gov.tr adresi üzerinden Online olarak yapacaklardır. Hala silah altında askerlik yapan adaylar başvurularını online olarak yaptıktan sonra ilanın kılavuzunda bulunan başvuru dilkeçesini doldurarak kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir. 

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Yüksek Seçim Kurulu 549 Memur Personel Alım İlanı 

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 28 Şubat 2018 tarihinde yaymlanmış olan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ( YSK ) bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre farklı alanlarda toplamda 549 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacak. Ayrıca bu yönde adaylaran bazı nitelikler aranacak ve bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı toplamda 549 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Bunun üzerine yayımlanan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Merkez Teşkilatına, 6 Mühendis, 6 istatikçi, 9 Programcı, 12 Çözümleyici, 3 teknisyen, 3 Bilgisayar İşletmeni, 30 V.H.K.İ, 3 Arşiv memuru, 4 Santral Memuru, 6 Sekreter, 6 Bekçi, 15 Şoför, 18 Hizmetli ve 2 Dağıtıcı alacak. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Taşra Teşkilatlarına ise Türkiye Genelindeki İlçelerine, 81 Teknisyen ve 345 Zabıt kabiti olmak üzere toplamda 549 kişi alacak.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı memur alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İlk Defa Devlet memurluğuna atanacaklar için 657 Sayılı kanunun 40. maddesindeki yaş şartlarını taşımak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

İlana başvuru yapacak adaylar başvurularına 07 Mart 2018 tarihi saat 09:00 itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç  16 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını, YSK ( Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ) resmi internet sayfası olan (www.ysk.gov.tr) adresi üzerinden başvurularını elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir.

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Türk Kızılayı KPSS Şartı Olmadan Memur Alımı 

Ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan ve Türkiye'nin binlerce farklı noktasında kan ile organ bağışı kabul etmekte olan ve toplamış olduğu bu bağışları ihtiyaç halinde ki kişilere, hastanelere, sağlık kuruluşlarına göndermekte olan Türk Kızılayı yeni personel alımları yapıyor.

Türk Kızılayı'nın büyük bir personel kitlesi Sağlık Fakültelerinde eğitim gören üniversiteleri gönüllü öğrenciler tarafından karşılanmakta olup uzman kadrolar için kamuoyuna personel alımı ilanları yayımlanmaktadır. Yeni ilanlara göre Türk Kızılayının çok sayıda memur alımı yaptığı görülüyor. Peki detaylar nedir ve hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak?

Türk Kızılayı iş ilanları için çok sayıda KPSS şartı olmadan memur alımı yapıyor. Peki ilan detayları nedir? Buna göre adayların vardiyalı sisteme uygun olmak, gerekli eğitimleri almış olmak, pozisyonlar için sertifika ve belgelere sahip olmak, yoğun tempoda çalışabilir olmak gibi şartlara sahip olması gerekmektedir. Peki başvurular nasıl ve hangi pozisyonlar için yapılacak?

Türk Kızılayı KPSS şartı olmadan memur alımı yapıyor peki pozisyonlar nelerdir?Buna göre Doktor (Doktor 2018) , Yurtdışı Delegasyon Yetkilisi (YDD2018) , International Relations Officer (IR), Koruma Programı (Asistanı) , Program/ Project Assistant (PA), Tercüman (TRC2018), Case Worker (CASE-WR), İdari İşler Personeli (Engelli) (ENGL-İP), Corporate Communication Specialist (CCS)  ve Doktor / (Kardiyoloji Uzmanı) (KRD2018) pozisyonları için memur alımı yapılacak olup başvurularını yapmak isteyenlerin http://basvuru.kizilaykariyer.com/ilan/site.aspx linkini kopyalaması ve tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırarak başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

Not: Başvuru ekranına ve detayları bakanlıkları resmi sitelerinde ulaşabilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) Sözleşmeli Personel Alım

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) sözlemeli olarak personel alımı yapacağının duyurusu yaptı. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup adaylar başvurularını başvuru kılavuzuna göre gerçekleştireceklerdir. Buna göre başvuru yapacak adaylardan aranan şartlar ve alım kadrolarına aşağıdan ulaşailirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) yayımladığı ilana göre bünyesine 11 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacğaını belirtti. Buna göre 2 Sistem uzmanı, 1 Ağ Güvenlik Uzmanı, 4 yazılım geliştirme Uzmanı, 4 Veri Ambarı/ Büyük Veri uzmanı olmak üzere 11 sözleşmeli bilişim personeli alınacak.

Türkiye İstatistik Kurumu alım yapacağı yukarıdaki kadrolara göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve 5 yıl süre ile süresi geçmemiş olan Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmak şartları aranmaktadır.

Ayrıca alımı yapılacak her kadro için özel olarak nitelik aranmakta olup adayların bu özel şartlara ilanın tam metni ile ulaşabilirler.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) yayımladığı ilana göre adayların başvurularını ilanın yayımlanması ile birlikte almaya başlayacak ve buna göre en geç 09 Mart 2018 tarihi saat 18:00 a kadar devam edecek. Adaylar başvurularını www.tuik.gov.tr adresinden temin edecekleri İş Talep Formunu eksiksiz doldurarak ve istenilen belgeler ile birlikte Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA adresine İnsan kaynakları Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Postada oluşacak herhangi bir gecikmede adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. 

KAYNAK: İŞİN OLSA
YORUMLAR 1
  • hamdi karataş 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis-İ Cihan Sen Emret Şunu bilsinler düşmanlarımız bizim canımız Reis-İ Cihanın yolunda bin defa kurbandır. O SERDAR-I HAKANIMIZDIR. Ya Er gibi Yaşarız Ya Da TOPRAĞIN ALTI BİZİM İÇİN ÜSTÜNDEN DAHA HAYIRLIDIR.
    Cevapla