2018 Polis alımı başvurusu için son gün! Yaş ve KPSS şartı kalktı mı? Lise...

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 10 bin polis alımı başvuru süresi 30 Mart'a kadar uzatıldı. Peki POMEM 10 bin polis alımı ilanına kimler başvuru yapabilir, şartlar nelerdir, yaş şartı aranacak mı, lise mezunları başvuru yapabilecek mi? KPSS şartı olacak mı? İşte detaylar...

2018 Polis alımı başvurusu için son gün! Yaş ve KPSS şartı kalktı mı? Lise...
2018 Polis alımı başvurusu için son gün! Yaş ve KPSS şartı kalktı mı? Lise...
GİRİŞ 30.03.2018 13:57 GÜNCELLEME 30.03.2018 13:58
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre bu yıl 10 bin polis alımı yapılacak. Son günlerde polislik alımına ilişkin en çok merak edilen konular arasında KPSS ve yaş şartı tartışmaları yer alıyor. Peki bu şartlar aranacak mı? Yapılan duyuruya göre "Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır.'' ifadelerine yer verildi. Peki 22. Dönem POMEM polis memuru alımlarına kimler başvuru yapabilir? Bu yıl da yaş şartı veya KPSS şartı aranacak mı? Başvurular ne zaman başlayacak? Başvuru sınav ücreti kaç TL? İşte 22. Dönem POMEM hakkında ne çok merak edilenler... 

10 BİN (POMEM) POLİS ALIMI!

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre ön başvuru yapacak olan adaylardan hangi bölüm mezunlardan ne kadar alım yapılacağı da belli oldu. Yapılan açıklamada "Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, ön lisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır." ifadelerine yer verildi.  Ve ayrıca ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olup, ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.  

YAŞ ve KPSS ŞARTI DETAYLARI BELLİ OLDU MU? 

POMEM'e başvuru yapacak adayların en çok merak ettiği konular arasında  yaş şartı ve KPSS şartı aranacak mı sorusu yer alıyor. Buna göre geçmiş alımda lisans mezunları için 60 KPSS ve ön lisans mezunları için 70 KPSS puanı aranmıştı. Yaş şartı olarak ise 30 yaşını doldurmamış olmak şartı bulunmaktaydı. Bu şartlar esnetilecek mi henüz bilinmiyor. İlerleyen günlerde detaylı ilan yayımlandıktan sonra belli olacak. 

BAŞVURU ÜCRETİ KAÇ TL?

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz yılda uygulanan 75 TL sınav ücreti 100 TL olarak güncellendi. Sınava girecek adayların başvurudan önce bu ücreti yatırmaları gerekmektedir.

POLİS ALIMI BAŞVURULARI UZATILDI!

Polis Akademisi Başkanlığı'nın açmış olduğu başvuru ekranı ile (POMEM) 10 bin Polis Alımı başvuruları başladı. Adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular son başvuru gününe kadar http://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresi işe giriş yapılarak başvuru yapılacaktır. Daha sonra ise yapılacak sınava göre sınavda başarılı olan ve Polis meslek Eğitim Merkezlerinden eğitimi gören ve eğitim sonunda başarılı olmalarına istinaden Polis memuru olarak ilgili bölgelere ataması yapılacaktır. Söz konusu olan sınav alımına ilişkin duyurular ve sınav takvimi http://www.pa.edu.tr adresi üzerinden duyurulacak.

POMEM BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NELERDİR? 

22. dönem POMEM 10 bin polis alımında kimlerin başvuru yapabileceği genel şartları şu şekildedir: 

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 

-Önlisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan önlisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.) 

-KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, 

(Lisans mezunları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) 

-Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) 

-18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak) 

-Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, 

-Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, 

Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini inceleyiniz. 

“Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, kadınlarda 162 cm olacaktır.” 

“Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programına alınacak öğrencilerin; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18.00 (dahil) ile 27.00 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.” 

-26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; 

-Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, 

-Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak, 

-Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak, 

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile durumunu belirtecektir.) 

-Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, 

-Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, 

-Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, 

-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. 

- Erkek adaylar için 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak. 

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN?  

İlgili ilana katılmak isteyen adaylar ön başvurularına 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek. Buna göre başvurular en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfası olan http://www.pa.edu.tr üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını tamamlayacaklardır. Başvurusunu yapan adayların sınava katılabilmeleri için Sınav Ücreti yatırmaları gerekmektedir.

YORUMLAR 64
  • vatan aşkı 4 yıl önce Şikayet Et
    lütfen önlisans 65 olsun yaş sınırı 34-35 olsunnnnnnnnn lütfen yaaaaa insanlar bir müddet kpss puanı yüzünden giremedi şimdi sadece o düşerse yaş ilerlemiş oluyor bu seferde yaşa takılcazzzzzz:(((((((((((((((((((((((((
    Cevapla
  • tk89 5 yıl önce Şikayet Et
    bu nedir ya geçen sene 5 ay ayla kaçtı başvuru bu sene yine aynı şey abi düzenliyosunuz da bu düzenleme neden bizi üzüyo hep anlam veremiyorum
    Cevapla
  • faruk13 5 yıl önce Şikayet Et
    önlisans kpss düşsün sayın bakanım
    Cevapla
  • muazzem 5 yıl önce Şikayet Et
    yaş sınırını yükseldin 35 olsun sınır ...
    Cevapla
  • Yücel isen 5 yıl önce Şikayet Et
    26 çok az bir sur en andan 30 Olmalıdır
    Cevapla
  • pöh 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim zaten yaş sınırı 30. ve bunun üzerinede daha yükseleceği konuşuluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle