Ülker'den dikkat çekici ilan

Yıldız Holding ve şirketi Ülker bugün gıda sektöründe önemli atılımlarını paylaştığı ilanla dikkat çekti.

Ülker'den dikkat çekici ilan
Ülker'den dikkat çekici ilan
GİRİŞ 05.03.2018 13:20 GÜNCELLEME 05.03.2018 13:20

Kurucusu Sabri Ülker’in “Kendim yemediğim, çocuklarıma yedirmediğim hiçbir şeyi tüketicilerime yedirmem” sözünden hareketle 74 yıldır en iyisini ve en lezzetlisini üretmek için çalıştıklarını belirten Ülker; bu doğrultuda gıda sektöründe ilk AR-GE ve hijyen laboratuvarlarını,  ilk inovasyon merkezini kuran şirket olduklarını ifade etti.

Bu merkezlerde yapılan çalışmalarla, son 8 yılda ürünlerde 24 bin ton daha az şeker ve 750 ton daha az tuz kullanıldığı açıklandı. 

Yemekte Denge projesi ile 6 milyon çocuğa ulaşıldı

Toplumu gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam gibi güncel konularda güvenilir şekilde bilgilendirmek için Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nı kurduklarını belirten Yıldız Holding, Vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirdiği “Yemekte Denge” projesi ile 6 milyon çocuğa ve ailelerine dengeli beslenme konusunda eğitimler verildiğini ve projenin genişleyerek devam ettiğini duyurdu.

İlanda, 2015 yılında bir ilke daha imza atılarak “Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu”nun yayınlandığı, böylece sağlıklı ve dengeli beslenmenin, aktif yaşam şeklinin yanında olunacağının, hiçbir gıda ve içeceğin aşırı tüketiminin özendirilmeyeceğinin garantisinin verildiğine dikkat çekildi. 

Yıldız Holding’in çocukların geleceğine ve beslenmesine verdiği öneme vurgu yapılan bu ilanda gıda sektörünün önde gelen 11 firması ile çocuklara yönelik sorumlu reklamcılık kurallarını belirleyen “Ulusal Gıda İçecek İttifakı” Türkiye Taahhüdü Metni’ni imzalayan ilk firma oldukları da belirtiliyor. 

Bu imza ile Yıldız Holding,  çocuğa yönelik reklamların planlamasında yıllardır büyük bir titizlikle davrandıklarını ve bundan sonra da içeriklerin dengeli beslenme ve fiziksel aktiviteye teşvik edecek yönde hazırlanması konusunda taahhüt verdiklerini açıkladı.

74 yıldır Türkiye’nin en büyük gıda firması olarak hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Yıldız Holding,  ilanın sonunda Ulusal Gıda ve İçecek İttifakı-Türkiye Taahhüdü’ne uymaya ve sürekli geliştirmeye söz verdiklerini de kamuoyuna duyurdu.