Türkiye sert tepki göstermişti! ABD'den yeni açıklama

Türkiye'nin de ''Küresel ticaret savaşını başlatacak'' diyerek tepki gösterdiği çelik ve alüminyum ithalatına getirilmesi planlanan ek gümrük vergilerine yönelik ABD'den yeni bir açıklama geldi

Türkiye sert tepki göstermişti! ABD'den yeni açıklama
Türkiye sert tepki göstermişti! ABD'den yeni açıklama
GİRİŞ 05.03.2018 12:50 GÜNCELLEME 05.03.2018 14:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli ticaret danışmanlarından Peter Navarro, ithal çelik ve alüminyumdan alınması planlanan gümrük vergileri için şirketlere istisna getirecek bir sürecin oluşturulacağını söyleyerek, gümrük vergisinin kapsamının düşünüldüğü kadar geniş olmayacağının sinyalini verdi.

BAZI ŞİRKETLER İÇİN MUAFİYET TANINACAK

 

 

Beyaz Saray Ulusal Ticaret Konseyi'nin başında bulunan Navarro, ülkelerin gümrük vergisinden muaf tutulamayacağını, ancak bazı durumlarda şirketlerin muaf tutulmaları için bir mekanizma olacağını belirtti.

ABD'nin bu kararı kendi isteklerine bağlı bir şekilde firma seçerek vergi koyabilmesi anlamı da taşıyor. İstisna firmaları belirleyecek olan ABD istediğinde firmalara ve ülkelerine karşı bu vergiyi koz olarak elinde bulundurabilecek.

ENGEL OLUŞMAYACAK

Navarro, dün CNN televizyonuna yaptığı açıklamada "Muaf tutmamız gereken özel durumlar için muafiyet prosedürü olacak ve böylece işletmeler önünde engel oluşmayacak" dedi.

ÇELİĞE YÜZDE 25, ALUMİNYUMA YÜZDE 10 VERGİ

ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta yerli üreticileri korumak için ithal çeliğe yüzde 25, aluminyuma ise yüzde 10 gümrük vergisi getirileceğini açıkladı.

TEPKİ ÇEKTİ

Bunun ardından şirketler hızla gümrük vergisine karşı lobi çalışmalarına başlarken, çelik ihracatçısı ülkeler ve Trump'ın Cumhuriyetçi partisine mensup siyasetçiler kararı eleştirdi.

ENDİŞE BAŞLADI

İthal çeliğe muhtaç olan ABD'li enerji şirketleri çelik ürünlerinden ek gümrük vergisi alınmasını endişeyle karşılıyor.

ABD'li enerji şirketlerini temsil eden özel sektör kuruluşu Amerikan Petrol Enstitüsü, petrol ve doğalgaz sektörlerinin ihtiyaç duyduğu çelik boruların ABD'li imalatçılar tarafından üretilmediğine dikkat çekiyor.

YORUMLAR 11
  • ankarali 6 yıl önce Şikayet Et
    bazi firmalar vergiden muaf tutulacakmis hemen söleyim yahudi firmalari neden cünkü sionistler öyle istiyor
    Cevapla
  • vatandaş-1 6 yıl önce Şikayet Et
    Habere inat her gün demir tüccarları zammı koyuyorlar inşaat demirlerine buna kim dur diyecek anlamadım..:((
    Cevapla
  • Kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’nın hakkından gelecek inşallah.sanmasın başka kıtadalar.akıllı olsunlar
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    1.sende kayırılan firmaya sat. yada 2.afrinden çık seni kayırıyım. 3.rusyadan füze alma dahada kayırayım. 4.nükleer enerjiye girme bacanak olalım.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de iç piyasaya yansır bazen iç piyasanın ihtiyacı olup körü körüne ihracat yapılıp içerde fiyatların yükselmesine sebep oluyor şimdi tam tersi olur Amerika almazsa iç piyasada fiyat düşmek zorunda olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle