Çin'den ABD'ye sert mesaj: Sonuçları ağır olur!

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirme kararına Çin'den yanıt geldi. Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang, ''Çin'in çıkarları zarar görürse oturup izlemeyeceğiz'' dedi.

Çin'den ABD'ye sert mesaj: Sonuçları ağır olur!
Çin'den ABD'ye sert mesaj: Sonuçları ağır olur!
GİRİŞ 04.03.2018 17:10 GÜNCELLEME 04.03.2018 17:10
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Yesui, ABD ile bir ticaret savaşı istemediklerini, ancak Çin'in çıkarları zarar görürse buna yanıt vereceklerini söyledi.
 
Çin Parlamentosu'nun yıllık toplantısında konuşan Zhang, "Çin ABD ile bir ticaret savaşı yaşamak istemiyor ancak elbette Çin'in çıkarları zarar görürse oturup izlemeyeceğiz" dedi. 

''HİÇ BİR ÜLKENİN GÖRMEK İSTEMEYECEĞİ SONUÇLAR OLUR''
 
Daha önce ülkesinin ABD Büyükelçisi olarak görev yapan Zhang, ticarette karşılıklı müzakerelerden yana olduklarını ifade ederek, "Kararlar yanlış akıl yürütmelere göre alınırsa bu ikili ilişkilere zarar verir ve hiçbir ülkenin görmek istemeyeceği sonuçlar yaratır" diye konuştu.
 
Çin'le büyüyen ticaret açığını sık sık eleştiren Trump, uzun süredir Çin'le ticarette sert önlemler alacağını belirtiyor. 

 

 

YORUMLAR 26
  • jas 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve bize savaş açan diğer ülkelerin mallarını almayalım.Hala satışları yapılıyor.
    Cevapla
  • Uzaktan 6 yıl önce Şikayet Et
    Cini hafife almak abd nin sonu olur. 700 milyardan fazla cine borclari var. Devletimiz en iyisini bilir.
    Cevapla
  • Ötüken 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd yahudi lobisi tarafından yönetiliyor. Rusya desen yahudilerin büyük kısmını barındırıyor. Çin'e gelecek olursak ezeli düşmanımızdır. Çin seddi şahitdir! Siyasi çıkarların dışında bunlarla asla dost olmadık. Olmayız. Tüm coğrafyanın dahil olacağı büyük bir savaş elbette olacak. Belki insanlığın %30'u 60'ı 80'i zarar görecek ve yahut yok olacak. Yeni Türkiye'den sonra Yeni dünya düzeni de böyle oluşmuş olacak. Yine de en dogrusunu Cenabı ALLAH bilir. Rabbim iman ile yaşayıp iman ile son nefesini verenlerden eylesin.
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • ismet 6 yıl önce Şikayet Et
    Pekin Londra ticaret demir yolu abd yi her zaman rahatsız eder.
    Cevapla
  • Samet toy 6 yıl önce Şikayet Et
    Katil amerika insallah helak olursunuz umarim seytan olmadığımizdan insanlari öldürmedigimiz icin kitle imha silahlarimiz yok biz edemeyeceğiZ belki ama allah belanizi verir insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle