Şehirden sıkılıp köyüne döndü! Şimdi 2 bin tane...

Mersin'de, şehir hayatını sevmeyince eşiyle Toros Dağları'nın eteklerindeki köylerine dönen Yeter Tiken, günlük yumurta ihtiyaçlarını gidermek için kurduğu kümesi devlet desteğiyle 6 dönümlük tavuk çiftliğine dönüştürdü.

Şehirden sıkılıp köyüne döndü! Şimdi 2 bin tane...
Şehirden sıkılıp köyüne döndü! Şimdi 2 bin tane...
GİRİŞ 04.03.2018 14:26 GÜNCELLEME 04.03.2018 14:28
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Mersin'de, eşinin işi nedeniyle ilçe merkezine taşınan ancak şehir hayatını sevmeyince Toros Dağları'nın eteklerindeki köylerine dönen 30 yaşındaki Yeter Tiken, günlük yumurta ihtiyaçlarını gidermek için kurduğu kümesi zaman içerisinde aldığı devlet desteğiyle tavukçiftliğine dönüştürerek girişimci oldu.

Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı köyünde 2008 yılında Ramazan Tiken ile hayatını birleştiren Yeter Tiken, eşinin bir işletmede işe girmesi nedeniyle Tarsus ilçesine taşındı.

 

 

Yaklaşık 3 yıl boyunca kent merkezinde geçimlerini sağlamaya çalışan Tiken çifti, şehir hayatını sevmemeleri nedeniyle köye dönme kararı aldı. Köye dönünce Ramazan Tiken bulduğu bir işte çalışırken, eşi Yeter Tiken ise günlük yumurta ihtiyaçlarını gidermek için tavuk beslemeye başladı. Aradan geçen sürede tavuk sayısını artırarak tanıdıklarına yumurta satmaya başlayan Tiken, bu alanda girişimde bulunabileceğini anlayınca araştırma yaptı.

Tiken, 2017 yılında kırsal kalkınma destekleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'ne başvurarak 30 bin lira hibe desteği aldı.

Toros Dağları'nın eteklerindeki kümesini, aldığı destekle 6 dönüm arazi üzerine kurulu tavuk çiftliğine dönüştüren Tiken, 2 bin tavuğun yer aldığı çiftliğinden çevre ilçelere yumurta satışı yapar hale geldi. 

''BAŞARIMIN GURURUNU YAŞIYORUM''

Yeter Tiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten sonra Tarsus'ta oturmaya başladıklarını ancak şehir yaşamını sevmemelerinin adeta hayatlarını değiştirdiğini söyledi.

Tiken, geçmişte maddi sıkıntılar yaşarken devlet desteğiyle işletme sahibi konumuna geldiğini aktararak şunları söyledi:

"Şimdilerde kendi sigortamı da yatırıyorum. Bir kadın olarak bunu başarmanın gururunu yaşıyorum. Kendi ihtiyacımız için girdiğimiz tavuk işinde şu anda çevre ilçelerdeki market ve işletmelere yumurta satışı yapıyoruz. Satışlarımızda köyümüzün adını kullanıyoruz. Bu sayede hem işimizi büyüttük hem de köyümüzün tanıtımına katkı sağladık. İşimizi devam ettirerek yumurtalarımızı çevre illere de satma hedefindeyiz." 

YORUMLAR 20
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bence inşaatlarda çalışan köylü varsa köydede evi tarlası varsa gitsin kendi işinin patronu olsun.
    Cevapla
  • Tur.Ka. 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşimize,Anadolu kadını çalışkandır hayalıdır gayretidir.
    Cevapla
  • Bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Tavuk besleyenlere tavsiyem yumurta yemi yerine arpa verin arpa da yumurtlamasını sağlıyor. Yumurta yemi yumurtanun tadını bozuyor.
    Cevapla
  • Eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazın olabilir, kışın bir işe yaramaz.
    Cevapla
  • BABA 38 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelime ile helal olsun.
    Cevapla
  • HakanDE 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim helal rizk pesinde kosup sikinti ceken herkese yardim etsin ins
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle