Emekli zammı arttı

SSK, Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı için gözü enflasyonda. 2018 Programı’nda zam yüzde 4.02 öngörülüyor. Ancak enflasyon tahminlerinin yükselmesi, zammın artabileceğini gösterdi.

Emekli zammı arttı
Emekli zammı arttı
GİRİŞ 03.03.2018 06:10 GÜNCELLEME 03.03.2018 06:10
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz zammını merakla bekliyor. Zam oranını bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek. Bu nedenle enflasyon verileri takibe alınırken, zam oranına ilişkin ipuçları da var. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru yayımlanan 2018 Yılı Programı'nda ilk 6 aylık enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 4.02 olabileceği ifade edildi. Ancak Merkez Bankası, geçtiğimiz haftalarda bu yıla ilişkin enflasyon tahminini yüzde 7'den yüzde 7.9'a yükseltti. Ekonomistlerle yapılan son beklenti anketine göre de 2018 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 9.48 oldu. Bütün bu gelişmeler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının artabileceğini gösterdi. Ancak kesin oranı 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı veriler ortaya koyacak. 

EK ÖDEME YÜKSELECEK 

Temmuz'da emeklilere ödenen ek ödeme de zamlanacak. Vergi iadesinin yerini alan ek ödeme her ay ödeniyor. Tutarı da maaşa göre değişiyor. Emekliler her ay maaşın yüzde 4'ü ya da 5'i oranında ek ödeme alıyor. Temmuz'da maaş yükseleceğinden, bunun üzerinden hesaplanan ek ödeme de artacak.

KATKI PAYI ALINMASIN

 Emekliler, sağlıktan alınan katılım paylarının kaldırılması beklentisi içerisinde. Yaşa bağlı olarak hastanelere ve eczanelere daha fazla giden emekliler, maaşlarından kesilen katılım paylarına son verilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün de belli bir yaşa gelen emeklilerin sağlık hizmeti ihtiyacının giderek arttığına dikkati çekerek, "Çalıştıkları dönemde yüzde 11 gibi yüksek oranda sağlık primi ödeyen emeklilerden katkı payı alınmasından rahatsızlık duyuyoruz. Emeklilerimizin aylıkları sağlık hizmetlerinden yararlanmalarının ardından katkı payı kesintisiyle düşüyor. Kamu ve özel sağlık kuruluşları ayrımı olmaksızın emeklilerden katkı payı alınmamasını istiyoruz" diyor. Bu talep hayata geçerse, emeklerin maaşlarından muayene, ilaç ve reçete katılım payı kesilmeyecek. Emekliler sağlıktan ücretsiz yararlanacak..

YORUMLAR 25
  • g_emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞİM EMEKLİNİN DURUMU CUMHURBAŞKANIMIZA ANLATILSA BENCE GEREĞİ YAPILIR. KİMSE SÖYLEMİYOR MU GERÇEĞİ. KRAL ÇIRIL ÇIPLAK . HAZRETİ ÖMER BİR YERE YÖNETİCİ GÖNDERECEĞİ ZAMAN ONUN TÜM MAL VARLIĞINI YAZDIRIMIŞ. VE ANLAŞMA YAPARMIŞ VE GÖREVİ BIRAKIRKEN BAŞLADIĞI ZAMANLA KARŞILAŞTIRMIŞ. FAZLASINI HAZİNEYE DEVREDERMİŞ. HEPSİ bu
    Cevapla
  • Meliha 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olur bu yüzden hastaneye zorda kalmayınca gitmiyorum
    Cevapla
  • Melek 6 yıl önce Şikayet Et
    Ssk yada geri prim ödeme çıkarın milletimiz rahat etsin bağkur uya verilen hak ssk kalıyada virinsin teşekkür ler
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben skk primi 6500 günü olan işçiyim şimdi yaşi bekliyorum artık bunda bir yasa çikarın 46 yaşındayım işte vermiyorlar yaşımdan dolayı benim gibi çok insan mağdur saygılar
    Cevapla
  • sefa7 6 yıl önce Şikayet Et
    verdiğiniz para ne ki %4.02 deyip kuruş hesabı yapıyorsunuz. ayıptır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle