Trump: Ticaret savaşları iyidir; kolay kazanılır

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ithal ettiği çelik ve alüminyum ürünlerine ağır gümrük vergileri getireceğini dün açıkladı. Bugün ise, bir Twitter mesajında, "Ticaret savaşları iyidir; kolay kazanılır" dedi

Trump: Ticaret savaşları iyidir; kolay kazanılır
Trump: Ticaret savaşları iyidir; kolay kazanılır
GİRİŞ 02.03.2018 16:29 GÜNCELLEME 02.03.2018 16:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Trump ithal çeliğe yüzde 25, ithal alüminyuma da yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacağını söyledi ancak Beyaz Saray yetkilerine göre bu konuda bütün ayrıntılar henüz kesinleşmedi. 

Trump'ın Twitter mesajı şöyle: 

"Bir ülke (ABD) hemen hemen her ülkeyle yaptığı ticarette milyarlarca dolar kaybediyorsa, ticaret savaşları iyi olur, hem de kolay kazanılır. 

Örnek: Belli bir ülkeyle ticarette biz 100 milyar dolar gerideysek ve o ülke de şımarıyorsa, ticareti keseriz ve çok büyük kazanç sağlarız. Çok kolay!"

Trump gümrük vergilerinin ABD'de istihdamı koruyacağını düşünüyor ancak pek çok ekonomist, ithalat daralmasının, otomotiv ve petrol gibi sektörlerde çelik ve alüminyum kullanan imalatçıların uğrayacağı etkiyle, yaratılacak istihdamdan daha fazlasının kaybolacağı görüşünde.

 

 

Avustralya ticaret bakanı, bu önlemlerin diğer ekonomilerden misilleme getireceğini ve istihdam kaybına neden olacağını söyledi. Çin ise, başka ülkeler de ABD örneğini izlerlerse, ticaretin zarar göreceğini belirtti.

Avrupa Komisyonu, açıklanan önlemleri "korumacılıktan başka bir şey olmayan apaçık bir müdahale" olarak niteledi. Ancak bu konuda "kararlı" davranılacağı söylenirken, misillemeden söz edilmedi. 

Komisyon Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun karşı önlemler alınacağını söyledi.

YORUMLAR 26
  • As1 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelime etmek isterim Yüce Allah Bunlarin hepsinin Belasini versin Dünyayi Kan gölüne cevirdiler Hainler ... seytan varmis iste bunlar seytan
    Cevapla
  • Cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD halkı, çelik ürünlerini yüzde yirmi eş daha pahalı, ALEMİnyum ürünlerini yüzde on daha pahalı kullanacak.. Uyanık Trump, serbest ticaret böyle dir. Gümrük duvarı koyarsan ülke içindeki bu ürünü üreten üreticileri TEKEL Yaparsın halkını kazıklatırsın, zaten sen halk için değil ABD li patronların daha çok kazanması için iktidardasın..
    Cevapla
  • ASIMIN NESLİ 6 yıl önce Şikayet Et
    pavyoncu gazinocudan başkan olursa abd yi sermayevyapar...anlayana .))
    Cevapla
  • Tektek 6 yıl önce Şikayet Et
    Kola fanta ıvir zivirdan yuzde 200 vergi al sigarlarina yuzde 1000 vergi koy ohh mis aurica hicbir ulke alisveris yapmasa nasil olur geci uapmayanlara direk saldiriyor oda tehlikeli delinin isine akil sigmaz
    Cevapla
  • islamc 6 yıl önce Şikayet Et
    the mal :9
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle