2018 Mart personel alım ilanları! En az ilköğretim mezunu, KPSS şartsız

2018 Mart ayı içerisinde bünyesindeki açıkları kapatmak isteyen kamu kurum ve kuruluşları personel alımlarına devam ediyor. Mart ayı personel alım ilanlarına göre binlerce kişi kamu kurumları bünyesinde istihdam edilecek. Peki, en az ilköğretim mezunu personel alım başvuru şartları nelerdir? İşte, KPSS şartlı ve şartsız personel alım ilanları

2018 Mart personel alım ilanları! En az ilköğretim mezunu, KPSS şartsız
2018 Mart personel alım ilanları! En az ilköğretim mezunu, KPSS şartsız
GİRİŞ 30.03.2018 11:39 GÜNCELLEME 30.03.2018 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kamu kurum ve kuruluşları personel alımlarına devam ederken, girmiş olduğumuz Mart ayı içerisinde alınacak personellerin sayı ve şartları da belli olmaya başladı. Binlerce kişinin istihdam edileceği kamu personeli alım ilanlarında en az ilkokul mezunu olmak şartının yanında KPSS, YDS vb. koşullar da bulunuyor. Kamu personeli alım ilanları İŞKUR ve Devlet Personel Başkanlı gibi kurumların kanalıyla duyurulmaya devam ediyor. İşte, 2018 yılı Mart ayında başvurusu açılan kamu personeli alım ilanlarında yer alan boş kadrolar ve başvuru şartları...

MART AYI KAMU PERSONELİ ALIMLARI

 

Kamuya memur personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu vb. kurumlar kanalıyla duyurulmaya başlandı. Her kurum ve pozisyonun kendine has personel alım şartları bulunmakta ve yayınlanan personel alım ilanlarında bu şartlar ibraz edilmektedir. Boş kadrolarda istihdam edilecek binlerce kişilik personel alımları yavaş yavaş başlıyor. Kamu memur personel alımlarında eğitim durumu, KPSS, YDS puanları, yaş, özel nitelikler vs. koşullar öne sürülmektedir. Peki, yayınlanan Mart ayı personel alım ilanlarında ne gibi şartlar aranmaktadır? İşte, tüm ayrıntılar...

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan başvuruların nasıl olacağı her kurumun kendi durumuna göre değişmektedir. Bazı kurumlara şahsen başvuru yapılırken bazı kurumlar e-posta, internet vs. kanalı ile başvuru kabul etmektedir. Genellikle başvurular ilgili kurumun resmi internet sayfası üzerinden alınmaktadır. Başvuru detayları için kurum tarafından yayınlanan personel alım ilanı direktiflerini yerine getirmeniz gerekmektedir. 

KAMU PERSONELİNDE ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Genel şartlar: Kamu kuRumları adaylardan mutlaka genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımalarını istemektedirler. 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi niteliklerdir.

Eğitim şartı: Adaylarda aranan eğitim durumu şartlar; en az ilköğretim mezunu olmak, Lise mezunu, Önlisans Mezunu veya Lisans mezunu olmaktır. İlköğretim mezunu alımlarında Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye İş Kurumu ilanları ve sözleşmeli er ve uzman erbaş ilanlarına bakabilirler. Lisans mezunlarından, 4 yıllık eğitim veren alımımı yapılacak ilgili alan için eğitim görmüş veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarındna mezun olmuş olmaları gereklidir.

Yaş şartı: Genellikle her pozisyonun kendine has yaş şartı bulunmaktadır. Örneğin Milli Savunma Bakanlığı personel alımlarında 27 yaşını doldurmamış ve diğer kamu kuruluşları da 35 yaşını doldurmamış eleman almaktadır. 

YDS (yabancı dil) şartı: Adaylarda aranan yabancı dil yeterlilik şartı her kamu kuruluşu tarafından istenmezken,  bazı kuruluşlar özellikle  ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce veya diğer dillerden puan almış olmak şartı aramaktadırlar. 

KPSS şartlı ve şartsız: Memur olmak isteyen adaylar için mutlaka girilmiş olması gereken sınavlardan biri olan KPSS sınavında yeterli puanı almış olmak kamu kuruluşlarının çoğunda baş şart olarak geçmektedir. Adayların ÖSYM tarafından yapılan 2016 veya 2017 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. KPSS sınavında aranan puan şartı kamu kurumunun ilanında belirtilen taban puanı ile belirlenir. Buna bağlı olarak;

*Lise mezunları KPSSP94,

*Önlisans mezunları KPSSP93

*Lisans meuznları KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. 

KPSS şartlı alımlar ön planda olmasına rağmen bazı kurumlar KPSS şartı aramaksızın personel alımı yapmaktadır. Örneğin; Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu, Çeşitli Bankalar, Çeşitli belediyeler ve çeşitli üniversiteler adaylardan KPSS şartı aranmaz.

Giriş sınavı uygulaması: Başvuru sonrasında adaylarda yeterlilik seviyesinin ölçülmesi adına yapılan başvurunun kadro  kadro sayısının kat sayısı kadar aday sınava çağırmaktadırlar. Yapılan sıralamada ise KPSS sınavında alınan puan ön koşul olarak kabul edilir. Bu nedenle KPSS puanı yüksek olan adayın avantaj durumu vardır. 

YORUMLAR 1
  • gürkan 5 yıl önce Şikayet Et
    selam ben de iş yapmak istiyorum bende işe girmek istiyorum
    Cevapla