YSK KPSS puanı ile 549 memur alımı başvurusu için son gün!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bünyesindeki memur yetersizliği nedeniyle bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre en az lise mezunu olmak şartıyla ön lisans ve lisans mezunu toplamda 549 memur alımı yapacağını duyurdu. Peki YSK memur alımı şartları nelerdir?

YSK KPSS puanı ile 549 memur alımı başvurusu için son gün!
YSK KPSS puanı ile 549 memur alımı başvurusu için son gün!
GİRİŞ 15.03.2018 10:23 GÜNCELLEME 15.03.2018 10:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı İnsan Kaynakları tarafından yayımlanan ilana göre 549 memur alımı yapılacak. YSK bünyesindeki memur yetersizliğini gidermek üzere lise, önlisans ve lisans mezunu adayları istihdam edecek. Adaylarda aranan bazı şartlar yer alıyor. Bu şartlardan birisi KPSS3 puan türünden en az 70 almış olmak. Peki Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK)’nın yayımlamış olduğu ilana başvuru nasıl yapılır?Başvuru genel ve özel şartları nelerdir? Hangi branşlara kaç memur alımı yapılacak? İşte YSK'nın yayımlamış olduğu ilan hakkında merak edilenler...

HANGİ BRANŞLARA KAÇ MEMUR ALINACAK?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK) lise, önlisans ve lisans mezunu olmak üzere toplamda 549 memur alımı yapacağını duyurdu. Bu duyuruya göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Merkez Teşkilatına alım yapılacak memur branşları şu şekildedir:

- 3 teknisyen,

- 3 Bilgisayar İşletmeni,

- 6 Mühendis,

- 6 istatistikçi,

- 9 Programcı,

- 12 Çözümleyici,

- 30 V.H.K.İ,

- 3 Arşiv memuru,

- 4 Santral Memuru, 6 Sekreter,

- 6 Bekçi,

- 15 Şoför,

- 18 Hizmetli,

- 2 Dağıtıcı

olmak üzere Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Taşra Teşkilatlarına ise Türkiye Genelindeki İlçelerine, 81 Teknisyen ve 345 Zabıt katibi olmak üzere toplamda 549 kişi alacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) memur alımı başvuruları, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formu kullanılarak gerçekleştirilecek. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI! 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı alım yapacağı kadrolar için başvuru süreci başladı. Adaylar bugün ( 07 Mart 2018 ) itibari ile başvurularına başlayabilir ve en geç 16 Mart 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar Başkanlığın resmi internet sayfasından ( www.ysk.gov.tr ) elektronik ortamda başvuru yapabilirler. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

- 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavında; Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

- Genel Şartlar - 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları haiz olmak,

- İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NELERDİR?

YSK’nın yayımlamış olduğu ilana başvuru yapacak adaylar yukarıdaki genel şartların yanında  özel şartları da taşımak zorundadırlar. Söz konusu kadrolar için özel şartlar şöyledir:

Mühendis Kadrosu: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliği Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

İstatistikçi Kadrosu: Bu kadroya başvuru yapacaklardan Matematik ve İstatistik, İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarından birinden mezun olmak.

Çözümleyici Kadrosu: En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuk, En az iki programlana dilinden anlamak ve Yabancı Dİl Sınavından en az D sınıfı seviyesinde puan almış olmak ve EN az bir işletim sistemni kullanabilmek şartları aranır.

Programcı Kadrosu: Bu kadro için Müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren fakülte veya yüksekokul mezunu olmak, YDS den D sınıfı puan almık, Programlana dilinden anlamak şartları aranmaktadır.

Bilgisayar İşletmeni: Bu kadro için adayların Bilgisayar eğitimi veren fakltelerinden mezun olmuş olmak şartları aranır.

Teknisyen Kadrosu: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar ortaöğretim kurumlarından teknolojileri alanı ve dallarından veya elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Sekreter Kadrosu: Bu kadro içni en az Yüksekokulların Büro Yönetimi eğitimi veren yada programlarından mezun olmuş olmak şartları aranmaktadır.

Ayrıca bunlar dışında kalan, Bekçi, Hizmetli, Arşiv memuru, Santral Memuru, Şoför, Dağıtıcı, Zabıt Katibi, Veri  Hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartları aranmaktadır.

YORUMLAR 2
  • hSN 6 yıl önce Şikayet Et
    v.H.K.İ KADROSUNA EN AZ lİSE DEMİŞ ÖN LİSANS BAŞVURAMAZMI
    Cevapla
  • BBY 6 yıl önce Şikayet Et
    Arşiv memuru kadrolarına 70 puan şartının yanında Bilgi ve Belge yönetimi Bölümü Mezunu olma şartı getirilmelidir.
    Cevapla