Onay çıktı! Toplu taşıma ücretsiz oluyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ücretsiz toplu taşıma projesi kapsamında Almanya'nın elektrikli otobüs ve şarj altyapısını destekleme planına onay verdi.

Onay çıktı! Toplu taşıma ücretsiz oluyor
Onay çıktı! Toplu taşıma ücretsiz oluyor
GİRİŞ 28.02.2018 12:31 GÜNCELLEME 28.02.2018 12:33
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu, Almanya'nın karbon salınımını düşürecek ulaşım projelerine sağlamayı öngördüğü desteklemelere onay verildiğini açıkladı. Almanya, projenin onaylanmasıyla hava kirliliğini önlemek için 5 şehirde ücretsiz toplu taşımaya başlayabilecek.

Buna göre, Almanya'nın 2021 yılı sonuna kadar kamu ulaşımında kullanılacak elektrikli otobüs ve şarj istasyonlarına sağlamayı öngördüğü 70 milyon avroluk kaynak, AB kamu destekleme kurallarıyla uyumlu bulundu.

 

Almanya, bu kaynakla ulaşımda geleneksel dizel otobüsler yerine elektrikli veya hibrit otobüsler alınması halinde aradaki fiyat farkını ve gerekli şarj istasyonları kurulmasını destekleyecek.

Üye ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

Almanya, projenin onaylanmasıyla ülkede kirliliğin en yüksek olduğu 5 şehirde pilot olarak ücretsiz toplu taşımayı deneyecek. Böylelikle başta dizel olmak üzere trafikte kirliliğe yol açan hususi araç sayısının ve havadaki nitorojen dioksit ve diğer tehlikeli partiküllerin azaltılması düşünülüyor.

Ücretsiz toplu taşıma fikrinin ilk adımda Bonn, Essen, Reutlingen, Mannheim ve Stuttgart'ın güneyindeki Herrenberg bölgesinde pilot olarak, sınırlı bir süre için uygulanması bekleniyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 15
  • memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben Fransada yaşıyorum. Otobüs için aylık alıyorum 7 avro veriyorum bu 26 yaş altı için 26 yaş üstü 16 avro ve sınırsız günde istersen 100 kere bin. Otobüsün tike ücreti 1 avro 1 saat geçerli 1 saat boyunca istedigin gibi her otobüse binersin ( şehirler ve vilayetler arası otobüs hariç ). Tabi bu sadece benim yaşadıgım yerde Pariste ise aylık tike 70 avro. Otobüs metro tramvay rer herşeye geçiyor sınırsız bi ay boyunca :)
    Cevapla
  • Nuh 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar haberi nasıl okuyorsunuz. Bu bedava değil. AB kamu destekleme fonu tarafından finans edilecek. Yani eğer tutarsa, daha sonra bu paralı hale getirilecek. Önce insanlar alışacaklar. Bu trenler hayatlarının bir parçası olacak. Sonra bu böyle olmuyor diyecekler ve minimun bir fiyatla başlayacaklar. Bu bir satış ve pazarlama yöntemidir. Önce bedava verir insanlarda alışkanlık yaratırsın, sonra parayla satmaya başlarsın. Unutmayalım ki hepimizin, aslında insanların en büyük zorlandıkları şeylerin başında alışkanlıklarından vazgeçmek gelir. Bu satıcılar için her zaman açık bir kapıdır.
    Cevapla
  • Kanuni 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyun ama anlayarak okuyun. Sadece okumak için programlamayin kendinizi anlamak icinde caba sarf edin.. Hey Allahim ya...!
    Cevapla
  • Abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri de 3 lira. Ben arabamla çarşıya 2.5 TL ye çarşıya gidiyorum saçmalık değil mi
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    kayserili abim tamam araba ucuza gidiyor ama arabanin fiyati vergisi ni hesapla sehir icinde toplu tasima her zaman iyidir . sehir disinda arabaya ihtiyac her zaman istanbul gibi yerde arabayla zahmetli dir
    Cevapla
  • Berlin 6 yıl önce Şikayet Et
    Berlin'de otobüs bileti tek gidiş 2,80€ geliş 2,80€ aylık alırsan 80-100€ arası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle