Yürürlüğe girdi! Kredi kartı ile ödenebilecek

Kamu kurumları tahsilat ve ödeme işlemleri için ödeme ve elektronik para kuruluşlarını kullanabilecek ve ödemeler kredi kartıyla yapılabilecek.

Yürürlüğe girdi! Kredi kartı ile ödenebilecek
Yürürlüğe girdi! Kredi kartı ile ödenebilecek
GİRİŞ 28.02.2018 14:00 GÜNCELLEME 28.02.2018 14:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Kamu Haznedarlığı genel tebliğinde değişiklik yapan tebliğde şöyle denildi:
 
"Kurumlar; faaliyetleri kapsamında yaptıracakları tahsilat ve ödeme işlemleri için yurt içinde yerleşik diğer bankaları, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.´yi ve yurtiçinde yerleşik bankalar aracılığıyla olmak koşuluyla ödeme kuruluşlarını ve elektronik para kuruluşlarını da kullanabilir.
 
"Ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları, kamu kurumları adına tahsil ettikleri tutarları anlaşma yaptıkları yurt içinde yerleşik bankalarda ilgili kamu kurumu adına açılacak hesaplara işlem yapılan gün içerisinde aktarmak zorundadır.
 
"Gerçekleştirilen tahsilat tutarlarının, özel kanunların verdiği yetki kapsamında yapılan düzenlemelerde yer alan hükümler saklı kalmak kaydı ile takip eden işgünü içinde; yurt içinde yerleşik tüm bankalar aracılığıyla kredi kartları ile yapılan tahsilatın ise azami 20 gün içerisinde ilgili kurumun kamu sermayeli bankadaki hesabına aktarılması zorunludur."     

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    tüvtürk 15 marta yetiştirirse iyi olur
    Cevapla
  • sercan 6 yıl önce Şikayet Et
    kripto para kullanin, turkiyenin yerli bitcoin kullanalim. milli olalim
    Cevapla
  • Ferhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Sercan git uyu
    Cevapla
  • tüvtürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüvtürk araç muayene ücretleride Kredi kartıyla ödensin konuyla ilgili çalışma yapılacaktı ne oldu acaba? Herkes nakit ödemek zorunda değil kredi kartı kolaylığı sağlanmalı.
    Cevapla
  • MATRIX 6 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt ve demir parayı piyasadan tamamen kaldırın. Bütün ödemeler kartlarla yapılsın,. Ödeme sırasında devlet belirli bir vergi alsın bu vergi otomatikman Merkez Bankasının hesabına aktarılsın BÖYLECE; Her para hareketinin, alışverişin ve ödemenin vergisi anında MB kasasına akar. Şirketler ve vatandaş vergi hesabıyla ayrıca uğraşmaz. Vergisi ödenmeyen bir para hareketi olmayacağından daha düşük vergi oranlarıyla çok daha fazla vergi toplanmış olur. Bu da hem devletin hem de vatandaşın işine gelir. Çek yerine de taksitli kredi kartı kullanılır. Arada banka olacağından ödenmeyen çekler tarih olur ticaret rayına oturur.
    Cevapla
  • Eyüp Kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru biz yolda gezen vatandaşlar yıllardır bunu söylüyoruz fakat nedense idarecilerden kimsenin aklına gelmiyor.Hem kayıt dışı ekonomi önlenir.hem istihdam artar hem vergi kaçağı önlenir.ve daha çok faydaları var...
    Cevapla
  • Doğan cakmur 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle