Maaşları 23 bin TL'den 2500 TL'ye düştü

Turizm sektöründe nitelikli personel krizi yaşandığı iddia edildi. Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Akdeniz Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Halil Duru, sektör çalışanlarının ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirterek maaşların 23 bin TL seviyelerinden 2500 TL'lere kadar düştüğünü söyledi.

Maaşları 23 bin TL'den 2500 TL'ye düştü
Maaşları 23 bin TL'den 2500 TL'ye düştü
GİRİŞ 28.02.2018 06:44 GÜNCELLEME 28.02.2018 06:44
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sektör içinde görev yapan yönetici kalitesinin günden güne düştüğünü savunan Duru, “Herkes her işi yapar hale geldi. Milyon dolarlık tesislerin genel müdürleri 3 bin-2 bin 500 lira maaşla görev yapıyor. Biz daha düne kadar dolarla, avroyla maaş alıyorduk. Aylık 5 bin avro (23 bin 300 TL) teklifi alıp pazarlık yapıyorduk. Nasıl bu hale geldiğimizi bizde şaşkınlık içinde izliyoruz” dedi.

'MARKA OTELLERİN BAŞINDA EŞ-DOST VAR'

Otel sahiplerinin ucuz personel peşine düştüğünü savunan Duru, “Marka otellerin yönetimine bakın hep eş, dost var. Özgeçmişin, eğitimin bir önemi kalmadı. Niye böyle olduk? Tecrübeye neden önem verilmiyor? Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Böyle giderse işler daha da kötü bir hal alacak” diye konuştu.

ACENTE YILDIZ İNDİRİYOR

Hürriyet'in haberine göre; Turizm tesislerine verilen yıldız sayıları ile ilgili de ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Duru, şöyle devam etti: “Bakanlık otele 5 yıldız vermiş ama acente oteli gezip ‘Bu otel 4 yıldız. Ben satışı ona göre yaparım’ diye biliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bir acente koskoca otelin yıldız sayısını kafasına göre nasıl indiriyor?”

YORUMLAR 11
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Duru 2 senede genel mudur olan ve bunlari catiniz altinda palazlatan sizler bu yetersiz yonecilere 5000 euro -10000 usd verilirken sesiniz cikmadi ve bunlarin sektorde is bilmezlikleri ile beraber otelciligi sadece cep doldurma sagdan soldan komisyon alarak kisa vadede zenginlesmenin pesinde kosmalari sizin ve sizin gibi sozde profesyonel otel yoneticileri derneklerinde ortam buldu.Oncelikle sizlerin bu elemeleri yapmaniz ve isini hakeden yoneticilerle sektorde yola devam etmeniz gerekiyor o zaman hakeden meslektaslarimiz layiki ile gene sozu gecen maaslari almaya devam ederler.
    Cevapla
  • ALP 6 yıl önce Şikayet Et
    çok ilginç kış bitmeye başlayınca yine turizm sıkıntı haberleri başlatılıyor.
    Cevapla
  • turizmci 6 yıl önce Şikayet Et
    otel sahipleri kalifiye olmayan turizmden anlamayan 5 yıldız etmeyen insanları otelin başına koyarsa bende bir acenta çalışanı olarak o otelin yıldız sayısını düşürürüm, kalite olmadığı için. Onun izlemiş olduğu politika benim ve diğer turizmcilerin maddi imkanlarını sarsıyor ve sonra bilinçsiz insanların başı altında 3 kuruşa çalışmaya katlanmak zorunda kalan insanlar oluyoruz. Bende bir turizmci ve 3 üniversite mezunu 2 yabancı dil ve insanların beni işe alırken bakış açısı aynen şu şekilde ''başımıza bela olur almayalım'' bu zihniyetle gidilirse ........
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlış olan 23 000 tl maaş alınması imiş. bu ne , bu nasıl para. sonuçta 2500 yeter de artar da.
    Cevapla
  • HANDSOME 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne mi düşünüyorum insanları köleliğe mahkum edilmek istendiğini kafalarına bazı hususların bu şekilde sokulup sindirilmek istendiğini düşünüyorum 23 bin nerde 2500 nerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle