Yerli imkanlarla geliştirildi! Korku salacak...

Aselsan tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi STOP Sistemi, gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedefleri tespit edebilme, hedefleri otomatik olarak tanıma, takip edebilme ve atış yapılabilme kabiliyetine sahip.

GİRİŞ 27.02.2018 17:46 GÜNCELLEME 27.02.2018 17:46
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Stabilize Silah Sistemleri ailesinde Stabilize Makinalı Tüfek Platformu (STAMP) Sisteminin bir üst grubunda yer alan STOP, STAMP sistemi ile ortak bazı alt birimlere sahip olup benzer özellikler taşımakta. 
 
STOP, stabilize edilen bir taret üzerine yerleştirilmiş olan Top, Elektro-Optik görüş birimleri içeren ve Silah Kumanda Birimi aracılığı ile uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine, modüler yapıya sahip bir stabilize silah sistemi.

STOP Sistemi, gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve atış yapılabilmesini sağlayabiliyor. 

 

 

Silah nişan hattının, sistemin monte edildiği platformun hareketlerinden etkilenmemesi ve hedef üzerinde kalabilmesi için, taret stabilize edilmiştir. Aynı zamanda otomatik hedef takip yeteneğine de sahip sistem ile üzerine yerleştirilmiş olduğu platform veya hedef hareket halindeyken isabetli atış yapılabiliyor. 

STOP Sisteminde 25 mm KBA ve 25mm M242 Bushmaster otomatik top silah olarak kullanılmakta, değişik görev ihtiyaçları için farklı algılayıcılar ile de donatılabiliyor. 
 
STOP Sistemi, otomatik hedef izleme özelliği ile hedefin hız ve rotasını hesaplamakta, meteoroljik koşullar, mühimmat tipi ve hedef mesafe bilgilerini de dahil ederek atış sırasında otomatik balistik düzeltme yapabiliyor.

YORUMLAR 33
  • Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsız bir TC için bunların ve daha gelişmiş inin üretilmesi lazım. Yerli tank yerli uçak
    Cevapla
  • Yusuf Çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun. ahh ahhh savaş uçağımız ve balistik füzelerimizi yaptığımız günü de görmeyi nasip et ALLAHIM.
    Cevapla
  • sivrisineksaz 6 yıl önce Şikayet Et
    çalışmalar gurur verici maşallah
    Cevapla
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sistemtnk ve uçklara da uyarlansa çok iyi olur. Yunanların korkulu rüyası. Adı da manidar:) çok beğendim çok
    Cevapla
  • Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun tebrik ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle