Dikkat! Emekliliğiniz iptal olabilir

SGK şüpheli işlemleri ya da şirketleri ‘Sahte İşteri’, ‘Kontrollü İşyeri’, ‘Şüpheli İşyeri’ olarak kategorilere ayırdı. Herkesin emekliliğini kontrol etmesi gerekiyor!

Dikkat! Emekliliğiniz iptal olabilir
Dikkat! Emekliliğiniz iptal olabilir
GİRİŞ 26.02.2018 17:00 GÜNCELLEME 26.02.2018 17:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilikte sahtecilik yapanları engellemek için Tescil ve Hizmet Dökümü Programına ‘Ş’ harfi kodlaması ekledi. Bu ‘şüpheli’ anlamına geliyor ve ayların olduğu kısımda ‘turuncu’ renk ile gösteriliyor. Bu uygulama, 15 Temmuz sonrası incelemeye alınan şirketlerde çalışmış olanları da kapsayacak şekilde genişletilmiş durumda.

İNCELEME SÜRE YOK

 

 

SGK müfettişleri, denetimde sahtecilik tespit ettiğinde ilgili kişinin hizmet süreleri, gerekirse emekliği bile iptal edilebilecek. İncelemenin ne kadar süreceğine ilişkin bir sınır yok. Böyle bir şirkette çalışan sigortalı emeklilik başvurusunda bulunabilir. Emekli aylığı da bağlanabilir. Ancak, o şirketteki hizmetlerinin veya şirketin sahte olduğu anlaşılırsa hizmetler iptal edilir.

PRİMLER ANINDA DÜŞER


Örneğin bir kişi 6 bin gün primle emekli oldu. Emekli olmak için 5750 prim günü koşulu aranıyor. O işyerindeki 360 günlük primi iptal edilirse prim günü 5750’nin altına düşeceği için emekli aylığı kesilecek. Yeniden aylık bağlanabilmesi için eksik prim gününü tamamlaması istenecek. SGK, şüpheli İşyeri kodu konulan işyerleri hakkında, 10 gün içerisinde denetim başlatılıyor.

YORUMLAR 6
  • Doğrucu Davut. 5 yıl önce Şikayet Et
    Ofisten bankaya gittin. O an ofiste kimse yok ise ve SGK yetkilisi gelip ofise gelip kapısını çalsa ve kimseyi göremez ise; işyeri ŞÜPHELİ ISYERl damgasini yer. Çalışanlarının hepsi zorda kalır. Emekli yapmazlar.
    Cevapla
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar devletin öngördüğü parayı ödüyor, usulsüzlük tespit ettiğinde emekli de olsa emekliliğini iptal ediyor ve ödediği parayı faizi ile birlikte geri alıyor. Ama, devletin vatandaşına ödemesi gereken parayı ödemiyor ola ki toptan ödeme alsan bile ödeyeceği paraya faiz vermiyor. Bir tezatlık yok mudur. acaba.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    millet sahte engelli raporarıyla emekli olup, eşinden muvazalı boşanıp çatır çatır maaş alıyor. devlet uyuyor
    Cevapla
  • atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu devletten bir bak olmaz...
    Cevapla
  • makko 5 yıl önce Şikayet Et
    görev ihmalinin sonuçlarını çalışanlardan alamazsınız, o zaman bırakın işçi kendi primini, g.vergisini yatırsın... böyle şey olmaz, ne yani işçi, işverenden banka dekontunu mu isteyecek... Madem Banka yatırıyor bu paraları mesaj göndersin primin yatmadı diye o da işv.ne hesap sorsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle