Gıda fiyatlarına fren geliyor

Hükümet, gıda fiyatlarını düşürmek için 30 aşamalı plan hazırladı. Bir dizi yeni teşvik ve tedbir devreye alınacak. Üretici desteklenecek, ekmek fiyatları merkezden belirlenecek

Gıda fiyatlarına fren geliyor
Gıda fiyatlarına fren geliyor
GİRİŞ 26.02.2018 10:36 GÜNCELLEME 26.02.2018 10:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Hükümet, gıda enflasyonuyla mücadele kapsamında üretim, ticaret, dağıtım, stoklama kanalları başta olmak üzere birçok alanda bir dizi teşvik ve tedbirin yer aldığı 30 aşamalı plan hazırladı. İşte atılacak adımlardan bazıları:

 Taze meyve-sebzede fiyat değişimi, üretim dengesini gözeten bir mekanizma kuruluyor. Acil durumlarda otomatik tedbirler devreye girecek.

 

 

 Arz zincirindeki koşullar anlık takip edilecek. Üreticilerin piyasada etkin yer alması için vergi avantajı da sağlanacak.

 Yerli üretime yönelik destekler artırılacak.

 Ürünün tüketiciye ulaşıncaya kadarki bütün aşamalarında maliyetler düşürülecek.

 Üreticilerin teminat sorunları hızlı şekilde çözülecek.

 Hangi üründe arz fazlası ya da açığı olacağı önceden bildirilecek. Bu listede yer alan ürünü ekene devlet alım garantisi verecek.

 Tarımsal üretime kredi kanalları açılacak.

 Üretici birliklerinden alım yapan markete teşvik verilecek.

 Ekmek fiyatlarının merkezden belirlenmesine yönelik çalışma tamamlanacak. İl il fiyat belirlenmesi nedeniyle ortaya çıkan sorunlar giderilecek.

 Et ve süt ürünleri gibi temel ürünlerde fiyatların aşağı çekilmesi için üretimden rafa her aşama denetlenecek. Etteki fiyat düşüşünün sürekliliği sağlanacak..

YORUMLAR 39
  • ZAFER 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır olduğu gibi yine cek cak edebiyatı. Siz bu bankalara diş geçiremediğiniz sürece hiç bir şeyi kontrol altına alamazsınız.
    Cevapla
  • barış 6 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık ve hükümet halkın yararına bir şey yaparsa cehennemlik olmaktan korkuyor. 3,5 kişi hariç başbakan dahil hiç bir işe yaramaz. reis bunları nereden buldu anlayamiyorum. biraz halkın menfaatine çalışın. araçlari olanları yedi bitirdiler. faturalar can yakıyor. pazar yanıyor. biraz insaflı olun be biraz.
    Cevapla
  • Vatandeş 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'a tıkıştıgımız sürece kira ve arsa fiyatları uçar diğer kalemler de onu takip eder olay bu prof olmaya gerek yok anlamak için çözüm üretimi yaymaya geçer
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    şeker fabrikası özelleştirme sine dur desin ler
    Cevapla
  • Fakıbaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır üretici ile tüketici arasındakilerin devre dışı bırakılaması konuşuluyor ancak somut her hangi bir adım yok. Önceki Tarım Bakanı maalesef tarımla ilgili somut faydalı hiç bir icraat yapmadı. Ama Fakıbaba'dan umutluyuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle