Bakanlık yayına aldı, 'yasak mı?' bakılabilecek

Yurt dışından gelen yolcuların merakla beklediği uygulama Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayına alındı.

Bakanlık yayına aldı, 'yasak mı?' bakılabilecek
Bakanlık yayına aldı, 'yasak mı?' bakılabilecek
GİRİŞ 24.02.2018 14:50 GÜNCELLEME 24.02.2018 14:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"Yolcular İçin Gümrük Rehberi" mobil uygulaması ile yolcular Türkiye'ye gelirken yurt dışından beraberinde vergisiz olarak getirebilecekleri, getirilmesi yasak ya da izne tabi olan ve ülkeden çıkarabilecekleri eşyalar hakkında bilgi edinebilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, cep telefonları ile tabletlere yüklenebilen ve yolcuların internet bağlantısı olmadan çalışan "Yolcular İçin Gümrük Rehberi" App Store ve Google Play'de yerini aldı.

 

YOLCULARIN EN ÇOK MERAK ETTİĞİ KONUYDU

Yurt dışından gelen yolcuların en çok merak ettiği konulardan olan yolcu beraberi eşya limitleri ve diğer haklara ilişkin güncel bilgilere Bakanlığın yayınladığı mobil uygulama aracılığıyla ulaşılabiliniyor.

YASAK VE İZNE TABİ EŞYALAR

Uygulamanın "ülkeye giriş" ve "ülkeden çıkış" seçenekleriyle yolcular Türkiye'ye gelirken yurt dışından beraberinde vergisiz olarak getirebilecekleri, getirilmesi yasak ya da izne tabi olan ve ülkeden çıkarabilecekleri eşyalar hakkında bilgi edinebiliyor.

LİMİT GÖRÜLECEK, KAÇAK İHBARI YAPILABİLECEK

Yolcular sanal alışveriş sepetiyle, alışveriş listelerini oluşturarak muafiyet limitlerini aşıp aşmadığını kolaylıkla öğrenebiliyor.Uygulamayla kaçakçılık ihbarı da yapılabiliyor.

5 DİLDE HİZMET

Uygulama ilk etapta Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça dillerinde hizmet sunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar denetimin sebebi biz müslümanlarız
    Cevapla
  • atr 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tip işler denetimler ıngilterede çok sıkı. 3 paket sigara yüzünden başınıza gelmeyen kalabilir . Herneyse herkesin olduğu gibi bizimde yasaklarimizin olması ülke yararına
    Cevapla
  • Elazigli 6 yıl önce Şikayet Et
    Malatyali bakanım Sayın tüfekçi Elazig lı bir gurbetçi olarak sizden bi atak bekliyoruz Lütfen gurbetcilere en fazla bir araç turkiyeye getirilmesine izin cikartin Tatillerimizde mağdur olmayalım Bir yasa koy vergisi ödensin fakat hurdaya cikana kadar 2.şahıslara satilamaz diye
    Cevapla
  • Malatyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim vergisi önüne sunulduğunda evrakları imzalatana kadar tatilinde biter hiç bulaşma
    Cevapla