8-10 lira alınıyordu! İndirim geldi

Ortak ​ATM'lerden farklı kartlar ile para çekme işlemi sırasında alınan fahiş komisyon ücretlerine sınırlama getirildi.

8-10 lira alınıyordu! İndirim geldi
8-10 lira alınıyordu! İndirim geldi
GİRİŞ 24.02.2018 11:11 GÜNCELLEME 24.02.2018 15:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ATM'lerden farklı bankı kartı ile para çekme işlemlerinde alınan fahiş komisyon ücretlerine düzenleme getirildi. BDDK'dan yapılan açıklamada artık ortak ATM'lerden farklı kartlar ile 100 liralık para çekiminde alınabilecek komisyon ücretinin 2 lira 30 kuruş ile sınırlandırıldığı belirtildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK) Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanı Ahmet Yılmaz, ortak ATM’lerden para çekenlerden alınan ücretlerin çok yükselmesi üzerine sınırlama getirdiklerine dikkat çekti.

 

GELİR KAPISI HALİNE GETİRENLER VAR!

Yılmaz “Ortak ATM’de alınan ücreti abartıp bunu gelir kapısı haline getiren bankalar var” diye uyardı.

100 LİRAYA 10 LİRA

Ortak ATM’lerin yaygınlaştırıldığını dile getiren Yılmaz, “Herhangi bir ATM’den 100 lira çekmek istediğinizde bunun komisyonu veya bankanın aldığı ücretle birlikte vatandaş yaklaşık 8-10 liralık ücret ödemek zorunda kalıyordu” dedi.

2 LİRA 30 KURUŞ SINIRI

Aralık ayında bir düzenleme yaptıklarını böylece de 100 liralık para çekiminde alınabilecek ücreti 2 lira 30 kuruşa kadar sınırladıklarını, söyleyen Yılmaz, bundan sonra azami alınabilecek ücretin 2 lira 30 kuruş olacağını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar başka şekil de alırlar o alamadıkları paraları rahat olun...
    Cevapla
  • ism@il 6 yıl önce Şikayet Et
    bu bonusu bol plan yesil banka hesab olmamasına ragmen sadece kredi kartına yıllık 100tl alıyor baska bankalardan para cekersen zorunlu sozlesme dıye ekstrelere bıldırım yapmıs 3 ile 10 tl arası para kesıyor reis nederse bunlar ulkeyı somürmek için ellerınden gelenı yapıyor reis haklı olmadı hesapları kapatıp bunları bu ulkeden silmek şart baska yolu yok
    Cevapla
  • Abdülhamid 6 yıl önce Şikayet Et
    kullanmayın kardeşim kredi kartı, zorla vermiyorlar ya, ben kullanmıyorum.
    Cevapla
  • mübarekinsan 6 yıl önce Şikayet Et
    hesap işletim ücreti almayan eft havaleye para almayan banka da var onu seçin siz de. bırakın o bankaları
    Cevapla
  • Erl 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi banka kardes onlar yazsaydin
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    faiz lobisinin onu kesilmeli ortak atm ucretsiz olmali belcikada bu boyle istedigimiz bankanin atm sinden istedigimiz saat cekiyoruz kurus odemiyoruz senelik kart aidati 35 euro internet uzerinden hesap actirirsan senelik aidat da odemiyorsun turkiyenin bankacilik sistemi faiz lobisinin elinden derhal kurtarilmali neden ulkemizde cok yabanci banka oldugu belli onan para buna para hep devlet kaybediyor.
    Cevapla
  • hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    eft 4.5 lira, şu yeşil en büyük banka varya yılanın başı o saat 16.30 dan sonra 7 tl alıyor bu banka çok tehlikeli Türkiye'yi yok etmek istiyor milleti sömürüyor hayat sigortası ilk yıl için zorunlu diğer yıllar zorunlu değil her yıl hayat sigortası yeniletiyor vs daha çok oyun döndürüyor devlet olmuş kimse ceza vermiyor
    Cevapla
  • Sadık 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın , bir an evvel kapansa millet rahat edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle