Ortadoğu, Kanal İstanbul’a akıyor

Türkiye’nin en büyük mega projesi Kanal İstanbul’un resmi güzergahının 15 Ocak’ta açıklanmasının ardından 45 kilometrelik Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru üzerindeki gayrimenkul piyasası da hareketlendi.

GİRİŞ 24.02.2018 17:06 GÜNCELLEME 24.02.2018 17:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Küçükçekmece’de Kanal İstanbul’un giriş bölümünde yer alan konut projelerindeki satış yükselirken, projenin büyük bölümünün geçeceği ve imara kapalı Sazlıdere-Durusu koridoru üzerinde ise henüz imar faaliyetleri başlamamışken, yabancı yatırımcının gözü arsa yatırımında. Bölgede 1.000 konut ve 100’den fazla ticari alan inşa eden, ayrıca 86 bin metrekare arsa stoku bulunan Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, özellikle Ortadoğu’lu yatırımcılardan yoğun şekilde ortaklık teklifleri aldıklarını söyledi.

3. HAVALİMANI ETKİLEDİ

 

Kanal İstanbul’un Katar’da düzenlenen EXPO Fuarı’nın da gözdesi olduğunu ifade eden Hasanoğlu, “Başta Suudi Arabistan olmak üzere Dubai, Katar ve Kuveytli yatırımcılar ile hemen her gün görüşmelerimiz oluyor. Bizim Ispartakule bölgesinde uzun süredir konut inşaatlarımız sürüyor. Kârlı yatırım peşindeki yabancı yatırımcı yine 3. Havalimanı’nın da  faaliyete başlamasıyla beraber bölgenin değerleneceğini hesaplayarak, her gün milyonlarca dolarlık ortaklık tekliflerini getiriyor” dedi.

KÜÇÜK YATIRIMCI DİKKAT ETMELİ

Bölgede küçük yatırımcı için de tarlaların ve imarsız arsaların internetten satıldığını ifade eden Hasanoğlu “Böylesi bir yatırım yapmak küçük yatırımcıyı kısa vadede zengin etmez. Aksine bölgenin şartlarına göre kârlı bir yatırım olmayabilir. Tuzağa düşmemek için dikkat etmek gerekiyor” dedi. 

YORUMLAR 8
  • hasan yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    özetle:küçük yatırımcı yer almasın bizim gibi 65000 metrekare alsın demiş.
    Cevapla
  • İbrahim Osmani 6 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır arsa sahibi olan bu bölgedeki hak sahiplerinin umarım hakkı elinden alınmaz. Sonradan gelip rant peşinde olanlara peşkeş çekilmez. Ahiret var hesap var.
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    oraya imar vermezssin olur biter.
    Cevapla
  • Urfalı Kürt 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani Alman yaşlıları İngiliz işsizleri gelince prestij ama arab gelince mi prestij kaybı bu millet hem ezik hem cahil
    Cevapla
  • Kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabancının alması ekonomi için iyi olabilir ama kendi vatandaşlarımıza üzülüyorum doğrusu. Millet kirada sürünüyor. Bir ev almak ateş pahası.Yazık valla.
    Cevapla
  • Yemeyin bizi 6 yıl önce Şikayet Et
    Londra'da gezen Arap cici Arnavutköy'deki öcü. :)
    Cevapla
  • kerim bey 6 yıl önce Şikayet Et
    kerim bey nesi iyi olacak ekonomi için herşey para mı. elin yabancısı gelip floryaya modern istanbula iniyordu, şimdi arapların içinde arnavutköy'e inecek. büyük prestij kaybı bence.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    evet asıl sorun bu.4 duvar dünya para.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle