Temelini Putin ve Erdoğan Nisan'da atacak

Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer güç santralinin temelinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından nisan ayında atılması bekleniyor.

Temelini Putin ve Erdoğan Nisan'da atacak
Temelini Putin ve Erdoğan Nisan'da atacak
GİRİŞ 23.02.2018 09:08 GÜNCELLEME 23.02.2018 09:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Putin ve Erdoğan'ın, nisan ayının ilk haftasında Türkiye’de bir araya gelmesi bekleniyor. İki lider, Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK), 7. toplantısına başkanlık edecek. 

Toplantıda siyasi ve ekonomik konularda önemli kararların alınması öngörülüyor. Siyasi başlıkta ikili ve bölgesel gelişmeler ele alınacak, ekonomi başlığında enerji-savunma sanayii projeleri ve tarım masaya yatırılacak. Daha sonra iki lider, Akkuyu Nükleer Santralı’nın temelini atacak.

 

 

SURİYE ZİRVESİ

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Erdoğan ve Putin, temel atma töreninin ardından Suriye’deki durumu görüşmek için İstanbul’daki zirvede bir araya gelecek. Astana sürecinin devamı olan zirvenin ilki 22 Kasım 2017 tarihinde Soçi’de yapılmıştı. İstanbul’daki zirveye Astana sürecinin garantörlerinden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de katılacak. Zirve sırayla farklı ülkelerde yapılıyor.

İLK ÜNİTE 2023'TE

4 reaktörden oluşacak Akkuyu Nükleer Santralı’nın ilk ünitesi, 2023’te, diğer ünitelerin ise birer yıl arayla devreye alınması hedefleniyor. Buna göre santral 2026 yılında tam kapasite üretime geçecek. Her biri bin 200 MW kapasiteli 4 reaktörden oluşan santral, 4 bin 800 MW kapasiteye ulaştığında yıllık ortalama 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek

YORUMLAR 4
  • VARDAR 16 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH 'ın izniyle Çekemeyen düşmanlarımız için'de tarihi bir gün olacak.
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık ya. Yapacaksanız yapın şu santrali. Bugün başlasanız bitmesi 5 sene sürecek.
    Cevapla
  • Mehmet Han 6 yıl önce Şikayet Et
    Acelen ne senin? Bir yere yetistirecenmi var.
    Cevapla
  • VARDAR 16 6 yıl önce Şikayet Et
    sen iyimisin kardeş tabiiki yapılacak market'ten ciklet almıyorsun yapılanlar yapılacakların teminatıdır.
    Cevapla