Dünyanın en büyüğü uyardı! ABD iflas edebilir

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater'ın yöneticisi Ray Dalio, ABD ekonomisinin iflas riski ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Dünyanın en büyüğü uyardı! ABD iflas edebilir
Dünyanın en büyüğü uyardı! ABD iflas edebilir
GİRİŞ 22.02.2018 12:03 GÜNCELLEME 22.02.2018 13:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater'ın yöneticisi Ray Dalio'dan ABD ekonomisine dair yeni bir uyarı geldi.
 
Dalio'ya göre ABD ekonomisi balon yapmak üzere ve 2020'den önce resesyona girme ihtimali yüzde 70.
 
150 milyar dolarlık hedge fonun direksiyonundaki isim, "Balon evresine girebilecek balon öncesi bir aşamada olabiliriz. ABD ekonomisinin balona ulaşması çok zaman almayacak ve sonra da iflas fazına geçilecek. Bir sonraki başkanlık seçimlerinden önce resesyon ihtimali de nispeten yüksek, belki de bu oran yüzde 70'te." dedi.
 
Dalio, yaklaşık bir yıl önce hedge fonun günlük operasyonlarından çekilse de görüşleri Wall Street'te önemli etki yapıyor.
 
Dalio, ABD'de olası bir resesyonun halkı birbirine düşürebileceğinden de endişe ediyor. 

FED ÜYESİ DE UYARDI 

Diğer yandan Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da Fed'in son vergi indirimleri ile birlikte hızlanması beklenen ekonomik büyümeye yanıt olarak faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

"Fed'in yavaş yavaş ve sabırlı şekilde federal fon faiz oranlarını 2018'de artırmaya devam etmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuşan Kaplan, "Tarih, ekonomik konjonktürün bu aşamasında Fed'in gevşek para politikasını sona erdirmek için çok uçun süre beklemesinin aşırılıkların ve dengesizliklerin oluşmaya başlamasına yol açacağına işaret ediyor" dedi.

Bu yıl FOMC'de oy verme hakkı bulunmayan Kaplan, yaptığı açımlamada faiz artırımlarında eğrinin gerisinde kalınmasının bir resesyonu daha olası hale getireceğini de savundu. 

YORUMLAR 19
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    arap sermayesi kurtarır onları
    Cevapla
  • Oguz 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlara Arabistan hazinesi feda olsun
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya amerika batarmi batarmi hic onun batmasi demek dunyanin batmasi demek
    Cevapla
  • Molla Kasım 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu öğretiyi sana verenler dünya yı sömürmek için bunu söylüyorlar, ABD ve AB parasının batması, dünyanın gerçek ekonomiye geçmesi demek. Br süre şaşkınlık olur. Sanra daha iyi bir sistem kurulur. Karşıklı ticarete yönelik.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD umrumda değil , yeter ki israil i koruma gücü kalmasın yeter .
    Cevapla
  • ALPASLAN 27 6 yıl önce Şikayet Et
    2018 yılı abd kâfiri için berbat bir yıl olacak bizim içinse tam bir zafer yılı olacak inşaAllah. bunlar 2020 yi göremeyecek nasipse ekonomi çöktüğünde ticeret ortaklığına dayalı sömürge hırsız emperyalist terör devleti çökecektir ve bu çöküş çığ gibi ani ve hızlı olacaktır İnşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle