Yeni otomobile bakanlık denetimi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, piyasaya ilk defa arz edilen yeni araçların güvenli olup olmadığını denetleyecek, şartları karşılamayanlara yönelik tedbir uygulayacak.

Yeni otomobile bakanlık denetimi
Yeni otomobile bakanlık denetimi
GİRİŞ 22.02.2018 10:05 GÜNCELLEME 22.02.2018 10:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının otomotiv ürünlerine ilişkin piyasa gözetimi ve denetimine (PGD) yönelik yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmelik, bakanlığın sorumluluğunda bulunan otomotiv ürünlerinin piyasa gözetimi ve denetimine yönelik usul ve esasları belirliyor.

 

 

Buna göre, otomotiv ürünlerine yönelik PGD faaliyetleri kapsamında bakanlık; piyasaya ilk defa arz edilen yeni araçların ve otomotiv ürünlerinin ilgili teknik düzenleme gereklerini sağlayıp sağlamadığı ve güvenli olup olmadığını denetleyerek, güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesini temin ve gerektiğinde her türlü idari tedbiri almaya yetkili olacak

YORUMLAR 15
  • seko 6 yıl önce Şikayet Et
    rus markası gazelle bakın bakalım kaç kişi mağdur olmuş...
    Cevapla
  • eyvah 6 yıl önce Şikayet Et
    eyvahh.
    Cevapla
  • eroglu cevdet 6 yıl önce Şikayet Et
    yenimi akillari basina gelmis
    Cevapla
  • On 1 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada her önüne gelene plaka ehliyet vermiyorlar, silahMilah hiç alamassın. Baya ilerlemişler, bizim komlekslerimiz bizi enegelliyor malesef.
    Cevapla
  • Kültür yokki 6 yıl önce Şikayet Et
    Araçlar yeni tabbiki güvenli olacak, ama kullananlarda iş yok, çürük elmalar. Dün semeri terk ettiler, ama denetim yok, ehliyeti markette satıyorlar sanki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle