Geziciler ve CHP'li başkandan yeni kaos planı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Maçka Parkı'ndan sökülüp Sarıyer'de yeniden dikilen ağaçlar için eylem çağrısı yaptı.

GİRİŞ 21.02.2018 12:18 GÜNCELLEME 21.02.2018 15:24
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Tünel projesi kapsamında Maçka Parkı’ndan sökülüp Sarıyer'de yeniden dikilen ağaçlar için Geziciler ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu halkı sokağa çağıran bir açıklama yaptı. ‘Gezi’de başardık Maçka Parkı’nda da başarabiliriz’ sloganı ile halkı sokağa çağıran Gezicilere CHP’li Kaftancıoğlu da sahip çıktı. Kaftancıoğlu, sosyal medyadan sokak çağrısı yaptı. 

Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa karayolu tüneli projesi kapsamında Maçka Parkı’ndan 199 ağacın sökülmesini bahane eden Geziciler ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu halkı sokağa çağırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ağaçları kesmeden söküp Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na dikmesini doğa katliamı gibi sunmaya çalışan gruplar sosyal medyadan ''yeniden başkaldırı'' çağrısında bulundu. Sosyal medyada yapılan çağrılarda‘ Gezi’de başardık Maçka Parkı’nda da başarabiliriz’ sloganı ile halkı sokağa çağırdılar.

 

 

CHP’li Başkan Kaftancıoğlu’ndan eylem çağrısı

Geçmişte yaptığı skandal sözleriyle gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, Gezicilerle sokağa çıktı. 250 şehide rağmen darbecilerle karşı direnen vatandaşlarla dalga geçen Kaftancıoğlu, şimdi de Maçka Parkı için oluşturulan algı operasyonunda yer aldı. Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından şu ifadelerle halkı sokağa çağırdı:

“İBB CHP Meclis Grubu'nun bilimsel ve haklı itirazlarına rağmen uygulamaya konulan planları kabul etmiyoruz. Maçka Parkı'na sahip çıkmak için ben de yarın 13.00'te İBB önünde olacağım.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımı.

Kaftancıoğlu'nun, 2013'te öldürülen PKK'lı terörist için yaptığı paylaşım ortaya çıkmıştı. Teröristin ölümüyle ilgili "İnsanlık kaybetti" diyen Kaftancıoğlu'nun daha önce de skandal paylaşımları tepki çekmişti.

Parktan sökülen ağaçlar Sarıyer’de dikildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Dolmabahçe - Levazım Tüneli kapsamında ağaç taşıma işlemi sona erdi. Maçka Parkı'ndaki 176 ağaç rootball yöntemi ile taşınarak, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı'na dikildi.

Dikilen ağaçların çanak ve sabitleştirme işlemleri tamamlandı. Çalışmalar tamamlandığında Maçka Parkı öncekinden daha da yeşillendirilip ve ağaçlandırılarak zenginleştirilecek.

Maçka Parkından sökülen ağaçlar Bahçeköy Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı'na dikildi.

Tünelin tamamlanması ile emisyon salımı azalacak

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte günlük çift yönde 33 bin araç geçişi olması ve tünel ile günde 23 bin 725 kg CO2 emisyon salımının azaltılması bekleniyor. Yılda tünel ile azaltılması hedeflenen CO2 emisyonu, yaklaşık 396 bin ağacın absorbe ettiği emisyon miktarına eşdeğer.

70 dakika 5 dakikaya inecek

İstanbul Karayolu ulaşımının önemli projelerinden olan Dolmabahçe - Levazım Tüneli ile Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçlar Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilecekler. Böylece, Dolmabahçe- Levazım arasında 70 dakikayı bulan yolculuk süresi 5 dakikaya inecek. Tünel, Piyalepaşa-Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayarak, Ortaköy Vadisi'nde son bulacak.

 

YORUMLAR 61
  • yakamoz 6 yıl önce Şikayet Et
    hele bir deneyin, sıkar sıkar. eline mikrofonu alıpta ötmek yok, sizi çapulcular. Türk milleti size layık olduğunuz dersi fazlasıyla verecektir bundan emin olun.
    Cevapla
  • m.v.p 6 yıl önce Şikayet Et
    ordan alip oraya dikiliosa sikinti yok neyin kafasi eylem yapanlar zaten sonucuna katlanir
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP en büyük hatayı bu başkanı seçtirmekte yaptı.ulusalcılar sevmez bu davranışları
    Cevapla
  • Engin 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizi adaleti ile cezalandırsın gezi olaylarındada sosyal medyada bu malum yapının maşası olan kadınlar erkekleri tanışma bahanesi ile oraya gelirsen birlikte oluruz diye çağrı yapıyorlardı siz gizlesenizde biz biliyoruz lise öğrencisi çocukları orada bedava içki var diye alem yaparız diye nasıl kandırdıklarınızıda biliyoruz sanmayın ki biz uyuyoruz biz susuyoruz sadece çünkü biz konuşunca ne tank ne uçak ne füze duruyor karşımızda sadece sabrımızı taşırmayın bir yerden sonra çekilmiyorsunuz.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer bu millet sizi affetmez çıktığınız yere kadar kovalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle