Ve yerli motor üretildi! İlk onlar kullanacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ/TAI) tasarlayıp ürettiği İnsansız Hava Aracı ANKA yerli motora kavuştu. TUSAŞ Motor Sanayii’nin (TEI) Eskişehir’de geliştirdiği iki adet PD-170 motoru ANKA’da denenmek üzere TAI tesislerine getirildi.

GİRİŞ 20.02.2018 16:26 GÜNCELLEME 20.02.2018 16:36
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

C4Defence’in edindiği bilgilere göre daha güçlü yerli motorun takıldığı ANKA için yer testleri yapılıyor. Yerli motor takılı ANKA’nın şubat sonuna kadar ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor. Yerli motor takılan ANKA pek çok avantaja birden kavuşacak. ANKA istenirse daha yükseğe çıkabilecek, daha uzun süre uçabilecek ve daha fazla faydalı yük taşıyabilecek.
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile TEI arasında 27 Aralık 2012 tarihinde imzalanan proje, MALE sınıfı insansız hava araçlarında kullanılmak üzere üstün teknik özelliklere sahip bir turbodizel havacılık motorunun yurtiçi imkânlar ile geliştirilmesini kapsamaktaydı.
 
Proje çerçevesinde önce motor geliştirildi, ardından ANKA’nın uçacağı atmosfer şartları yerde yaratıldı ve motor denendi. Denemelere göre 2.1 litre hacme sahip dizel motor, 2300 devirde 0 - 20 bin feet (yaklaşık 6 bin 600 metre) irtifa arasında 170 beygir güç üretti. Oksijen miktarı azaldığı için motor gücünün düşmeye başladığı irtifa beklendiği üzere 20 bin feet oldu. Motor, 30 bin feet irtifada 130 beygir güç üretti. Hali hazırda uçan ANKA’da kullanılan mevcut motor ise 0 -11 bin feet irtifa arasında 155 beygir güç üretiyor. Bu karşılaştırma ile TEI’nin motoru için kritik irtifa kullanımda olandan iki kat yüksekte gerçekleşiyor.  Yeni motor 30 bin feet irtifada mevcut motorun ürettiğinin üzerine yarısı kadar fazladan güç üretirken yakıtı yüzde 10- 11 oranında daha ekonomik tüketiyor. TEI’nin motoru mevcut motordan 5 kg daha ağır ancak uçuş performansı ile bu ağırlığın fazlası gücü sağladığı için ağırlık güç oranı da düzeliyor.  Mevcut motor 30 bin feet irtifaya zorlanarak çıkarken geliştirilen motor 30 bin irtifada kalmıyor, 40 bin feet irtifaya daha da kolay çıkıyor. Bu durumda ANKA, 40 bin feet irtifaya (yaklaşık 13 bin 300 metre) çıkabilecek motora sahip olacak.
 

YORUMLAR 184
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk milli ve yerli motor Gümüş motor, Pancar motor değil miydi?
    Cevapla
  • MİZAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu eziklik,bu öz güven eksikliği ne zaman bitecek.Her olumlu şeye baltalama.Yazık,çok yazık.Şu saçma yorumlara bak.
    Cevapla
  • montaj 6 yıl önce Şikayet Et
    Montaj ne zaman yerli oldu 3-4 yılda nasıl İHA motoru yapıldı
    Cevapla
  • ALSANCAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi olamadan fikir üreten ender insanlarız BOİNG ve AİRBUS uçak motorları ne marka
    Cevapla
  • eziksin 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım montaj olduğunu nereden çıkartıyorsun?Tai'de mi çalışıyorsun?İşiniz gücün fitne fesat ve hazımsızlık.Allah senin gibi ezikleri eksik etsin.
    Cevapla
  • abdulhamithan 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür ilk motor 1885 yılınde icat edildi yıl 2018 neymiş dünyayı 133 yıl geriden takip ediyoruz helal olsun uzun bir zaman deyil yakalayabiliriz..heykel yapmayı bırakırsak
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    onlarda bizi heykel konusunda yakalayamazlar diyecem ama onu bile düzgün yapmaz bunlar :)))))
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sabah dabah güzel haberler ALLAH emegi gecenlerden razi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle