Erdoğan müjde üstüne müjde verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye'de çiftçilerle buluşmasında müjdeleri tek tek sıraladı.

GİRİŞ 20.02.2018 15:35 GÜNCELLEME 20.02.2018 16:14
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Çiftçi kardeşlerimi, milletin evinde gazi mekanda ağırlamaktan onur duyuyorum. Burası niye yapıldı diyenlere en güzel cevaptır. Burası milletimizin evidir. Yargıya gittiler burası için. Yapılan yanlış bir şey yoktu. Her şey millet için, vatan için sizler içindi. Hak yerini buldu. 

Çiftçilerimiz en ön safta 15 Temmuz gecesi vatanı için mücadele etti. 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde çiftçilerimiz çok önemli bir rol oynadılar. Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi diyen kibir abidelerine çok güzel cevap verdiniz. 

Hayatında köye gitmemiş çiftçilerimizin nasırlı ellerinden tutmamış kişiler tarımla ilgili ahkam kesiyor. Son 15 yılda tarımla ilgili nasıl mesafe katettiğimizi en iyi çiftçilerimiz biliyor. Açıklayacağımız yeni teşviklerin hayvan yetiştiriciliğine yeni bir soluk getireceğine inanıyorum.

TIMAR SİSTEMİNİN ÖNEMİ

Biz toprağa sevdalı, toprağı gönülden seven bir milletiz. Toprak bizde nedir? Anadır ana. Toprak ana. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Toprak o kadar önemlidir. En güçlü olduğumuz zamanlarda bile topraktan kopmadık. Ülkelerin yükselişi de çöküşü de tarımla başlıyor. Güçlü Türkiye'nin, güçlü tarımdan geçtiğini unutmayalım. Tımar sisteminin iyi işlediği dönemlerde Osmanlı Devleti'ni asırlar boyunca ayakta tuttuğunu, sistemin zayıflaması ile çöktüğünü tüm tarihçiler söylüyor

ERDOĞAN MÜJDELERİ SIRALADI

Türkiye’nin en başarılı olduğu alanlardan biri şu anda tarım ve hayvancılıktır. Bu ülkenin son 15 senede tarım ve hayvancılıkta nasıl ilerleme kaydettiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Ben anamuhalefetin başındaki zata bunları kısaca anlatmak istiyorum. Son 15 yılda nasıl sağlık ve eğitimde ülkemize çağ atlatmışsak, tarım ve hayvancılıkta da ülkemizi çok farklı bir noktaya taşıdık. Günü birlik veya popülist yaklaşımlarla değil planlı programlı projelerle tarım politikalarımızı belirledik. Üreticilerimize son 15 yılda 103 milyar lira hibe desteği verdik. Ey anamuhalefetin başkanı sen hiç böyle bir rakamla tanıştın mı ya.

MAZOT MALİYETİNİN YARISI BİZDEN

Çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Rabbim inşallah bununla birlikte bereketini de versin.

Sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sığır sayısını artırmak ve kırmızı et ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak üzere Ziraat Bankası kanalıyla yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 sübvansiyonlu kredi sağlıyoruz.

Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla damızlık düve veriyor, bu düvelerin, koyunlarda olduğu gibi, veterinerlik, aşı ve küpe hizmetlerini bedelsiz karşılıyoruz.

Talep eden Tarım Kredi Kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakım hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor, doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz.

TARSİM sigortasının yetiştiriciye düşen kısmını devletin ödemesini sağlıyor, yetiştiricimizi sosyal güvence kapsamına alıyoruz.

Yetiştiricimiz kredi borcunu, ilk 2 yılı geri ödemesiz 7 yılda bankaya ödüyor. Böylece hem başlangıçta imkan sağlayarak hem de üretime alım garantisi vererek hayvancılıkta yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz.

Son 15 yıldır olduğu gibi sizlerin yanında olmaya çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte ülkemizi 2023,2053 ve2071 vizyonuna kavuşturacak 

 


BAŞBAKAN: ÇİFTÇİMİZ ÜLKE SEVDALISIDIR

Başbakan Binali Yıldırım, "Çiftçimizin köylümüzün hep yanında olduk. Çiftçiye verilen destekleri tam 7 kat arttırdık" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları;

Memleket kokan ellerinizle topraklarımızın bereketine bereket katıyorsunuz. Hain saldırılara karşı canınızı da, malınızı da feda etmekten geri çekinmediniz.

Kardeşlerim, 15 Temmuz'da destan yazdılar. Uçaklar kalkmasın diye yetişmiş tarlalarını yaktılar. Anadolu çiftçisi ülke sevdalısıdır yiğittir, cömerttir. Bizim köylümüzün, çiftçimizin sofrası, birlik ve dirlik sofrasıdır. Allah hepinizden razı olsun. 

Çiftçimizin köylümüzün hep yanında olduk. Çiftçiye verilen destekleri tam 7 kat arttırdık. Tarım arazilerini beton dikerek değil fidan dikerek bakacağız. Kadın çiftçilerimize özel destek vermeye devam edeceğiz. Tarım ve hayvancılık Türkiye'nin vazgeçilmezidir. Hükümet tarıma hak ettiği önemi vermektedir. Toprağımızı koruyacağız.

YORUMLAR 48
  • TOPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis; Tarım ve hayvancılıkta çağ atladığımızı sana kim söylemişse, yalan söylemiş.
    Cevapla
  • Koyun Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi ben çiftçiyim şu an mercedese biniyorum 259 bin e traktör ve ekipman aldım çalışana hep kazanç var
    Cevapla
  • cüneyt beyaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Başbaknımız geçende tarımda avrupada 1 numarayız demişti.Zaten çifçimiz 16 yıllık ak parti iktidarı ile refaha kavuşmuştu,bu destek sayesinde daha da zengin olacaklar ...maşallah
    Cevapla
  • Esnaf 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnafın hali perişan piyasalar çok durgun birazda esnafın dertlerine çözüm arasanız
    Cevapla
  • Ali koyun 6 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf hep ağlar ama Amerikan arabalarına da binmekten geri durmaz esnaf doymaz be gülüm
    Cevapla
  • yiği 6 yıl önce Şikayet Et
    ya hu bu nemenem önceden dolar çıkınca fındıkta çıkardı şimdi her şey çıkıyor fındık fiyatı çıkmıyor :D düşüyor
    Cevapla
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    Matotun yarısı vergi zaten vergi almıyorum desin yeter darısı da bizim gibi şehirli vatandaşlara artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle